Lukk
  • Denne websiden bruker cookies for å optimalisere innholdet. Mer InfoOK

Clas Ohlsons personvernerklæring og bruk av informasjonskapsler

Clas Ohlsons personvernerklæring og bruk av informasjonskapsler
Innledning
Velkommen til vårt nettsted clasohlson.no. Ditt personvern er viktig for oss når du besøker nettstedet vårt. Les gjennom denne personvernerklæringen og informasjonen om bruk av informasjonskapsler for å forstå hvordan vi bruker og beskytter all personinformasjon som du utleverer til oss og som vi bruker til å gjøre det enklere for deg å ta veloverveide avgjørelser når du bruker nettstedet vårt og alle tjenester vi tilbyr her.

Som kunde hos Clas Ohlson vil de personopplysningene som du utleverer til oss brukes til å segmentere og målrette kommunikasjonen, gi deg spesialtilbud og innhold og til å administrere ditt medlemskap i Club Clas og Clas Office, samt til å administrere din kundekonto i nettbutikken (hvis du har registrert deg der). Du finner mer informasjon i Vilkår for Club Clas og Vilkår for Clas Office.

Klikk her for mer informasjon om hvordan vi behandler personopplysningene dine i forbindelse med kjøp på nettstedet vårt.

Informasjonskapsler
Hva er informasjonskapsler?
Informasjonskapsler er små tekstfiler som et nettsted overfører til datamaskinen din. En informasjonskapsel vil vanligvis inneholde navnet på nettstedet som informasjonskapselen ble sendt fra, informasjon om hvor lenge informasjonskapselen skal «leve» (altså hvor lenge den skal ligge på datamaskinen din før den blir slettet), samt en verdi, som vanligvis er et vilkårlig generert tall.
Informasjonskapsler brukes for å gjøre nettsteder mer effektive, men også til å sende informasjon til den som eier nettstedet. Informasjonskapsler gjør det mulig å skille brukere fra hverandre slik at hver bruker kan få en mer skreddersydd og bedre opplevelse på nettstedet.
Informasjonskapsler kan ikke skade datamaskinen din. De inneholder ingen konfidensiell informasjon, for eksempel e-postadresse eller informasjon om kredittkort.

Hvorfor samler vi inn personopplysninger ved hjelp av informasjonskapsler?
Vi bruker opplysningene dine for følgende formål, basert på hvilken tillatelse du har gitt oss til bruk av informasjonskapsler og sporingskode og personopplysningene vi henter inn:

  • For å gjøre det enklere for deg å bruke nettstedet.
  • For å registrere hvilke deler av nettstedet du har besøkt, hvor lang tid du har brukt på å lese om hvert enkelt produkt og hvilke produkter du har kjøpt slik at vi kan gi deg en mer personlig opplevelse, for eksempel ved å presentere informasjon om produkter og kampanjer som vi mener du kan være interessert i.
  • For å analysere kjøpspreferansene dine (markedsanalyse, kundeanalyse og produktanalyse).
  • For å informere deg om produktanbefalinger mens du er på nettstedet, i kommunikasjon som vi sender til deg og i annonser som vises på andre nettsteder.
  • For å kontrollere, utvikle og forbedre nettstedet vårt hvis for eksempel informasjonskapslene viser at navigasjonen ikke er optimal.
  • For å la deg «logge på» kontoen din for å få tilgang til informasjon om bestillinger og annen informasjon du har gitt oss. Dette gjøres under «Min konto» på nettstedet.
  • For å lagre innholdet fra handlekurven din når du går til kassen, og for å gjøre innholdet tilgjengelig den neste gangen du besøker nettstedet.
  • For å gi deg og andre kunder relevant informasjon når dere bruker nettstedet.

Hva er det juridiske grunnlaget for innsamling av personopplysninger ved hjelp av informasjonskapsler?
Når du besøker nettstedet, blir du bedt om samtykke til bruk av informasjonskapsler ved å klikke på «OK» i popup-vinduet. Når du gjør det, gir du oss ditt samtykke til å samle inn, bruke og overføre opplysningene dine i samsvar med denne erklæringen.
For å trekke tilbake samtykket, eller hvis du vil bli varslet hver gang en informasjonskapsel skal brukes, kan du bruke innstillingene i nettleseren din slik at vi ikke kan lagre informasjonskapsler på datamaskinen din. Du finner informasjon om dette under «Hjelp» i nettleseren din. Hvis du velger å ikke gi ditt samtykke til bruk av informasjonskapsler, kan det hende at ikke alle deler av nettstedet fungerer optimalt. Det kan også hende at du opplever at deler av nettstedet ikke fungerer i det hele tatt.

Hvilke typer informasjonskapsler bruker vi?
Vi bruker to typer informasjonskapsler på nettstedet:

  • Førsteparts informasjonskapsler, som er informasjonskapsler som brukes av vårt nettsted for å gi deg en god brukeropplevelse. Disse lar deg for eksempel lagre handlekurven din eller vise nye varer som har kommet siden forrige besøk.
  • Tredjeparts informasjonskapsler, som er informasjonskapsler som kommer fra andre domenenavn enn det du ser i adresselinjen i nettleseren din. Tredjeparts informasjonskapsler kan potensielt spore brukerens nettleserhistorikk.
I tabellen nedenfor finner du informasjonskapslene som brukes på nettstedet vårt, formålet med hver informasjonskapsel og om informasjon kommer fra eller blir overført til tredjepart. I tabellen finner du også informasjon om informasjonskapselen er fast, sesjonsavhengig eller tredjeparts. I tillegg viser tabellen levetiden for hver informasjonskapsel som lagres på enheten din.

First-party cookies

Domain Name Expires
.clasohlson.com _uetsid 1 day
.clasohlson.com _gat_UA-55317062-1 1 day
.clasohlson.com _gid 1 day
.clasohlson.com _ga 2 years
images.clasohlson.com ClasOhlson-COOKIE session
www.clasohlson.com frosmo_keywords 1 month
www.clasohlson.com vngage.vid session
www.clasohlson.com vngage.id session
www.clasohlson.com vngage.lkvt 3 months
www.clasohlson.com pdpCacheCookie 1 day
www.clasohlson.com _hybris.tenantID_ session
www.clasohlson.com ClasOhlson-COOKIE session
www.clasohlson.com frosmo_quickContext 1 year
www.clasohlson.com isCookieExist session
www.clasohlson.com SessionSiteView session
www.clasohlson.com JSESSIONID session

Third-party cookies

Domain Name Expires
.adaptv.advertising.com rtbData0 2 years
.adform.net uid 2 months
.adnxs.com uuid2 3 months
.adnxs.com sess 1 day
.advertising.com APID 1 year
.advertising.com IDSYNC 1 year
.angsrvr.com dspuuid-D10 1 month
.angsrvr.com uuid 1 month
.atemda.com fid 2 months
.atemda.com vi 2 months
.atemda.com UM1 2 months
.bidswitch.net tuuid_lu 1 year
.bidswitch.net tuuid 1 year
.bidswitch.net c 1 year
.bing.com MUID 13 months
.de17a.com ss 2 years
.de17a.com guid 2 years
.doubleclick.net IDE 13 months
.facebook.com fr 3 months
.inpref.com id 20 years
.mathtag.com uuidc 13 months
.mathtag.com uuid 13 months
.mm.markandmini.com MMDUP 1 year
.mm.markandmini.com MMCOOKIE 2 years
.nr-data.net JSESSIONID session
.openx.net i 1 year
.pixel.rubiconproject.com rpx 1 month
.pubmatic.com PUBMDCID 3 months
.pubmatic.com PugT 1 month
.pubmatic.com KRTBCOOKIE_336 1 month
.rubiconproject.com put_2135 1 month
.rubiconproject.com rpb 1 month
.rubiconproject.com khaos 1 year
.smaato.net SomaCookieUserId 1 month
.spotxchange.com audience 1 year
.sxp.smartclip.net uuid 1 month
.sxp.smartclip.net psyn 1 month
.sxp.smartclip.net dspuuid 1 month
.targeting.unrulymedia.com unruly_m19 1 week
ad.360yield.com umeh 3 months
ad.360yield.com um 3 months
ad.360yield.com tuuid_last_update 3 months
ad.360yield.com tuuid 3 months
bat.bing.com MUIDB 13 months
pixel.rubiconproject.com c session

Overfører vi informasjonskapsler/personopplysninger til tredjepart?

Google Analytics

Vi bruker verktøyet «Google Analytics» til å samle inn informasjon om hvordan nettstedet brukes. Google Analytics samler for eksempel informasjon om hvor ofte en bruker besøker nettstedet og hvilke andre nettsteder brukeren besøkte før de besøkte vårt nettsted. Vi bruker informasjonen til å forbedre nettstedets tekniske ytelse, for å optimalisere nettstedets funksjoner, for å forbedre din opplevelse av nettstedet, for å bedre kunne skreddersy nettstedet etter dine interesser og behov og for å gjøre nettstedet enklere å bruke. Google Analytics samler inn IP-adressen som enheten din har fått tildelt den datoen du besøker nettstedet. Vi kombinerer ikke informasjonen som samles inn via Google Analytics med annen informasjon som kan brukes til å identifisere deg. Googles mulighet til å bruke og dele informasjon som Google Analytics samler inn når du besøker vårt nettsted, styres av vilkårene for Google Analytics, som du finner på http://www.google.com/analytics/terms/us.html, og Googles personvernerklæring, som du finner på http://www.google.com/intl/en/policies/privacy/. Du kan velge at Google Analytics ikke skal kunne gjenkjenne deg når du besøker nettstedet. Det gjør du ved å deaktivere informasjonskapsler i nettleseren din.

Facebook-plugin

Nettstedet vårt bruker «Like»-knappen («plugin») fra det sosiale nettverket facebook.com, som drives av Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA. Ved hjelp av denne pluginen kan du for eksempel dele innhold og anbefale produkter. Pluginen er i utgangspunktet deaktivert på nettstedet slik at den ikke sender opplysninger. Den aktiveres når du klikker på pluginen.
Når pluginen er aktivert, vil nettleseren din opprette en direktetilkobling til Facebooks servere når du besøker nettstedet. Pluginens innhold kommer fra Facebook og direkte til nettleseren din, slik at den blir integrert på nettstedet. Du kan naturligvis deaktivere pluginen ved å klikke på den.
Ved å integrere pluginen får Facebook informasjon om sidene du har besøkt på nettstedet vårt. Hvis du er pålogget Facebook-kontoen din, kan besøket kobles sammen med kontoen din. Hvis du bruker pluginen, altså hvis du trykker på «Like»-knappen eller skriver en kommentar, vil den samme informasjonen sendes fra nettleseren din og direkte til Facebook, hvor den blir lagret.
Facebooks formål, lagring og videre behandling og bruk av opplysningene, samt dine rettigheter og muligheter for å ivareta personvernet ditt finner du i Facebooks personvernerklæring. Bruk følgende lenker: Facebooks personvernerklæring. https://www.facebook.com/about/privacy/
Hvis du ikke vil at Facebook skal kunne samle inn opplysninger om deg fra nettstedet vårt, må du logge deg ut av Facebook før du besøker vårt nettsted.

Selv om du logger det ut, kan Facebook-opplysninger sendes fra nettstedet vårt, inkludert en aktiv plugin. Hver gang du besøker nettstedet, genererer den aktive pluginen en informasjonskapsel som inneholder identifikasjon. Siden nettleseren din sender denne informasjonskapselen uten å spørre deg hver gang den kobles til en Facebook-server, kan i prinsippet Facebook lage en profil som inneholder hvilke nettsteder brukeren har besøkt ved hjelp av identifikasjonen. Det gjør det også mulig å tildele denne identifikasjonen til en bruker, for eksempel når brukeren senere logger på Facebook.

tillbake opp

 

Frosmo

Vi bruker et tredjepartsverktøy for tilpasning av tilbud på nettstedet vårt. Dette verktøyet heter Frosmo. Frosmo-plattformen samler inn opplysninger om de som besøker nettstedet vårt for å kunne vise skreddersydd innhold som er tilpasset brukerens behov og interesser. Frosmo bruker forskjellig teknologi for å samle inn opplysninger, inkludert informasjonskapsler. I utgangspunktet samler ikke Frosmo-plattformen inn personopplysninger som kan brukes til å identifisere enkeltpersoner. Frosmo samler aldri inn opplysninger om besøkende for egne formål eller for å selge dem til tredjepart.  

Vurderinger og anmeldelser

Vilkår for publisering
Vurderinger og anmeldelser publiseres normalt på nettstedet vårt innen to til fire arbeidsdager etter at de har blitt sendt inn. Clas Ohlson forbeholder seg retten til å ikke publisere innlegget ditt eller til å slette det etter at det har blitt publisert.
Når du sender inn en vurdering eller en anmeldelse, inkluder bilder (som du må ha tatt selv) til Clas Ohlson og vårt nettsted, gir du oss rett til å kostnadsfritt bruke innholdet, både spørsmålet og bildet, kopiere det og oversette det i forbindelse med markedsføring.
Når du sender inn din vurdering eller anmeldelse, må du oppgi e-postadressen din og en signatur (ikke fullt navn). Du må også bekrefte e-postadressen din før spørsmålet kan publiseres. Signaturen blir synlig sammen med innlegget ditt. E-postadressen din publiseres ikke, men den overføres til vår leverandør av tjenesten, som beskrevet senere.
Behandling av personopplysninger
Behandlingsansvarlig
Clas Ohlson AS, NO 937402198, og Clas Ohlson AB, Org.nr 556035-8672, er behandlingsansvarlig for personopplysningene som vi behandler i forbindelse med vurderinger og anmeldelser.

Formål og juridisk grunnlag for behandling av personopplysninger
Det eneste formålet for å behandle personopplysningene som du sender til oss, er at vi skal kunne kontakte deg for å innhente mer informasjon og for å følge opp dine bidrag med tilbud om enten tjenester eller forbedring av produktene som du har vurdert/anmeldt.
Vi må behandle personopplysningene dine for å kunne oppfylle våre legitime interesser for å følge opp kundeanmeldelser. Det betyr at vi mener at vår interesse for å behandle personopplysningene dine for de nevnte formålene ikke er uforenelige med ditt personvern ved denne behandlingen. Vi baserer denne vurderingen på at du valgte å utlevere personopplysninger da du sendte inn vurderingen/anmeldelsen og at oppfølgingen vil være positiv for deg.
Sletting av opplysninger
Hvis vi ikke har e-postadressen din i vår database fra tidligere, lagrer vi opplysningene dine i 90 dager slik at vi kan svare på innlegget ditt, stille oppfølgingsspørsmål og tilby alternative eller nye produkter. Deretter slettes personopplysningene dine, men innlegget ditt vil fortsatt være synlig på nettstedet.
Overføring av personopplysninger
Signaturen og e-postadressen som du gir oss når du sender inn vurderingen/anmeldelsen blir overført til leverandøren av denne tjenesten, Test Freaks (som kan endres i fremtiden), som driver tjenesten på vegne av oss. Vi har inngått en databehandleravtale med leverandøren for å påse at personopplysningene dine er trygge.
Dine rettigheter
Du har rett til å be om en kopi av alle personopplysninger som vi har lagret om deg. Du har også rett til å få personopplysningene dine i et strukturert, vanlig og maskinlesbart format slik at du kan overføre dem til en annen behandlingsansvarlig («dataportabilitet»).
Hvis du vil klage på hvordan personopplysningene dine har blitt behandlet, har du rett til å klage til Datatilsynet.
Kontakt
Hvis du har spørsmål om hvordan vi behandler personopplysninger, kan du kontakte kundeservice i butikk, sende et brev til Kundeservice Clas Ohlson, Postboks 485 Sentrum, 0105 Oslo, eller en e-post til kundeservice@clasohlson.no, chat: www.clasohlson.no, telefon: + 47 23 21 40 00.

Du kan også kontakte vårt personvernombud på privacy@clasohlson.se.

Eksperten svarer

Vilkår for publisering
Når du bruker tjenesten «Eksperten svarer», vil svaret på spørsmålet ditt vanligvis publiseres på nettstedet to til fire arbeidsdager etter at du har stilt det. Clas Ohlson forbeholder seg retten til ikke å publisere spørsmålet ditt eller til å slette det etter at det har blitt publisert.
Når du sender inn og publiserer spørsmålet ditt, inkluder bilder (som du må ha tatt selv) til Clas Ohlson og vårt nettsted, gir du oss rett til å kostnadsfritt bruke innholdet, både spørsmålet og bildet, kopiere det og oversette det i forbindelse med markedsføring.
Når du sender inn spørsmålet ditt, må du oppgi e-postadressen din og en signatur (ikke fullt navn). Du må også bekrefte e-postadressen din før spørsmålet kan publiseres. Signaturen blir synlig sammen med innlegget ditt. E-postadressen din publiseres ikke, men den overføres til vår leverandør av tjenesten, som beskrevet senere.
Behandling av personopplysninger
Behandlingsansvarlig
Clas Ohlson AS, NO 937402198, og Clas Ohlson AB, Org.nr 556035-8672, er behandlingsansvarlig for personopplysningene som vi behandler i forbindelse med «Eksperten svarer».
Formål og juridisk grunnlag for behandling av personopplysninger
Det eneste formålet for å behandle personopplysningene som du sender til oss, er at vi skal kunne kontakte deg for å innhente mer informasjon og for å følge opp spørsmålet ditt med tilbud om enten tjenester eller forbedring av produktene som du stiller spørsmål om.
Vi må behandle personopplysningene dine for å kunne oppfylle våre legitime interesser for å følge opp spørsmålet ditt i forbindelse med «Eksperten svarer». Det betyr at vi mener at vår interesse for å behandle personopplysningene dine for de nevnte formålene ikke er uforenelig med ditt personvern ved denne behandlingen. Vi baserer denne vurderingen på at du valgte å utlevere personopplysninger da du sendte inn spørsmålet ditt og at oppfølgingen vil være positiv for deg.
Sletting av opplysninger
Hvis vi ikke har e-postadressen din i vår database fra tidligere, lagrer vi opplysningene dine i 90 dager slik at vi kan svare på innlegget ditt, stille oppfølgingsspørsmål og tilby alternative eller nye produkter. Deretter vil personopplysningene dine slettes. Men spørsmålet ditt vil fortsatt være synlig på nettstedet.
Overføring av personopplysninger
Signaturen og e-postadressen som du gir oss når du sender inn spørsmålet ditt blir overført til leverandøren av denne tjenesten, Test Freaks (som kan endres i fremtiden), som driver tjenesten på vegne av oss. Vi har inngått en databehandleravtale med leverandøren for å påse at personopplysningene dine er trygge.
Dine rettigheter
Du har rett til å be om en kopi av alle personopplysninger som vi har lagret om deg. Du har også rett til å få personopplysningene dine i et strukturert, vanlig og maskinlesbart format slik at du kan overføre dem til en annen behandlingsansvarlig («dataportabilitet»).
Hvis du vil klage på hvordan personopplysningene dine har blitt behandlet, har du rett til å klage til Datatilsynet.
Kontakt
Hvis du har spørsmål om hvordan vi behandler personopplysninger, kan du kontakte kundeservice i butikk, sende et brev til Kundeservice Clas Ohlson, Postboks 485 Sentrum, 0105 Oslo, eller en e-post til kundeservice@clasohlson.no, chat: www.clasohlson.no, telefon: +47 23 21 40 00.

Du kan også kontakte vårt personvernombud på privacy@clasohlson.se.

Chat via Vergic Engage

Behandling av personopplysninger
Behandlingsansvarlig
Clas Ohlson AS, NO 937402198, og Clas Ohlson AB, Org.nr 556035-8672, er behandlingsansvarlig for personopplysningene som vi behandler i forbindelse med chatfunksjonen på www.clasoholson.no.
Formål og juridisk grunnlag for behandling av personopplysninger 
Personopplysningene som du utleverer til oss når du bruker chatfunksjonen, for eksempel IP-adresse, informasjon om sider du har besøkt hos Clas Ohlson og informasjon om enheten og nettleseren som du bruker, blir behandlet for at vi skal kunne administrere chatfunksjonen.

Vi må behandle personopplysningene dine for å oppfylle våre legitime interesser for å administrere chattjenesten, følge opp spørsmålene du har stilt i chat og for å kunne videreutvikle chatfunksjonen. Det betyr at vi mener at vår interesse for å behandle personopplysningene dine for de nevnte formålene er viktigere enn ditt personvern ved denne behandlingen. Vi baserer denne vurderingen på at du valgte å utlevere personopplysninger da du chattet med oss og at oppfølgingen vil være positiv for deg.

Sletting av opplysninger
Din IP-adresse, opplysninger om besøkte sider hos Clas Ohlson og hva slags enhet og nettleser du bruker, samt inneholdet i chatsamtalen lagres i en loggfil hos vår leverandør. Inneholdet i denne filen er tilgjengelig for vår leverandør og vårt kundesenteret. IP-adressen fjernes fra loggfilen innen 7 dager, øvrig informasjon vil forbli tilgjengelig og kan bli brukt til utviklingsformål.
Overføring av personopplysninger
IP-adressen din, informasjon om hvilke sider du besøkte på nettstedet, hvilken enhet og nettleser du bruker samt innholdet i chaten lagres i en loggfil hos leverandøren vår, Vergic, som administrerer tjenesten på vegne av oss. Vi har inngått en databehandleravtale med leverandøren for å påse at personopplysningene dine er trygge. Leverandøren og vår kundeservice har tilgang til innholdet i loggfilen. Du kan når som helst velge å lagre chatsamtalen som en e-post.
Dine rettigheter
Du har rett til å be om en kopi av alle personopplysninger som vi har lagret om deg. Du har også rett til å få personopplysningene dine i et strukturert, vanlig og maskinlesbart format slik at du kan overføre dem til en annen behandlingsansvarlig («dataportabilitet»).
Hvis du vil klage på hvordan personopplysningene dine har blitt behandlet, har du rett til å klage til Datatilsynet.
Kontakt
Hvis du har spørsmål om hvordan vi behandler personopplysninger, kan du kontakte kundeservice i butikk, sende et brev til Kundeservice Clas Ohlson, Postboks 485 Sentrum, 0105 Oslo, eller en e-post til kundeservice@clasohlson.no, chat: www.clasohlson.no, telefon: + 47 23 21 40 00.

Du kan også kontakte vårt personvernombud på privacy@clasohlson.se.

 

Nyhetsbrev

Hva samler vi inn?
Hvis du abonnerer på nyhetsbrev fra Clas Ohlson, blir du bedt om å oppgi e-postadressen din. Personopplysningene som du utleverer, blir lagret, behandlet og brukt i samsvar med disse retningslinjene.
Hva er formålet med behandling av personopplysningene?
Vi behandler personopplysningene dine (e-postadressen din) for å kunne sende Clas Ohlsons nyhetsbrev til deg.
Vi vil også analysere adferden din, for eksempel om du åpner e-postene og hvilke lenker du klikker på, for å sikre at vi sender relevant innhold til deg (for å skreddersy opplevelsen).
Hva er det juridiske grunnlaget for behandling av personopplysninger?
Det juridiske grunnlaget for behandling av personopplysninger er samtykke.
Hvis du ønsker å trekke tilbake ditt samtykke, kan du bruke lenken nederst i e-posten eller kontakte kundeservice.
Kontakt
Hvis du har spørsmål om hvordan vi behandler personopplysninger, kan du kontakte kundeservice i butikk, sende et brev til Kundeservice Clas Ohlson, Postboks 485 Sentrum, 0105 Oslo, eller en e-post til kundeservice@clasohlson.no, chat: www.clasohlson.no, telefon: +47 23 21 40 00.

Du kan også kontakte vårt personvernombud på privacy@clasohlson.se.

Mer informasjon om personvern

Hvem er behandlingsansvarlig?
Clas Ohlson AS, NO 937402198, og Clas Ohlson AB, Org.nr 556035-8672, er behandlingsansvarlig for personopplysningene som samles inn og behandles som beskrevet i denne erklæringen.
Hvordan lagrer og beskytter vi opplysningene som vi samler inn?
Personopplysningene lagres i våre databaser, som er beskyttet av fysiske, tekniske og prosessrelaterte sikkerhetstiltak. Informasjonssystemene våre beskyttes av brannmurprogramvare for å holde dem adskilt fra andre nettverk som er koblet til internett. Det er kun medarbeidere som trenger informasjonen for å kunne utføre arbeidsoppgavene sine som får tilgang til personopplysningene dine. Medarbeiderne våre holdes løpende oppdatert på våre retningslinjer for sikkerhet og personvern.
Hvor lenge lagrer vi personopplysningene dine?
Generelt skal personopplysninger slettes når de ikke lenger er nødvendige for formålet de ble samlet inn for, eller som de blir behandlet for. For kjøp fra kunder som ikke har registrert seg, lagrer vi opplysningene i 90 dager. For registrerte kunder lagrer vi opplysningene i inntil 24 måneder, dersom kunden ikke lenger er aktiv. Clas Ohlson skal kun lagre og behandle personopplysningene dine når det er nødvendig for at vi skal oppfylle våre forpliktelser.
I tillegg har du rett til å be om at personopplysningene dine slettes («rett til å bli glemt») ved å kontakte oss. Du finner kontaktinformasjon lengre ned.
Overfører vi personopplysningene dine til tredjepart?
I tillegg til de egne avsnittene om overføring av opplysninger til tredjepart, som nevnt tidligere, overfører vi personopplysningene dine til:

  • - Politiet når de krever det i forbindelse med etterforskning av alvorlig kriminalitet.
  • - IT-konsulenter som vi leier inn fra tid til annen for å gjennomføre service og utvikling av IT-systemene våre (som for øyeblikket er Microsoft). Enkelte av IT-konsulentene er plassert i India, et land som Europakommisjonen mener har lover og forordninger som ikke sikrer tilstrekkelig beskyttelse av data. For å beskytte personopplysningene dine i forbindelse med slike overføringer har vi inngått Europakommisjonens standardavtale med Microsoft. Du finner en kopi av standardavtalen her: http://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/HTML/?uri=CELEX:32010D0087&from=EN.

Når vi overfører personopplysningene dine til tredjepart som behandler dem på vegne av oss, har vi alltid inngått en databehandleravtale som inneholder strenge krav til behandling av personopplysninger, taushetsplikt og sikkerhet.
Hvilke rettigheter har du som registrert?
Som registrert har du følgende rettigheter i forbindelse med behandling av personopplysningene dine.
Du har rett til å be om en kopi av alle personopplysninger som vi har lagret om deg. Du har også rett til å få personopplysningene dine i et strukturert, vanlig og maskinlesbart format slik at du kan overføre dem til en annen behandlingsansvarlig («dataportabilitet»).
Du har også rett til å be om korrigering eller sletting av personopplysningene dine, og du har rett til å be om begrenset behandling av personopplysningene dine. Men hvis behandlingen av personopplysninger som du ønsker å begrense eller slette er nødvendig for å oppfylle disse vilkårene, kan bruken av nettstedet endres fundamentalt som følge av begrensningen eller slettingen.
Hvis du ber om tilgang til, eller ønsker å slette personopplysningene som vi behandler om deg eller å benytte deg av andre rettigheter, må du gå til www.clasohlson.no eller kontakte kundeservice. Du finner kontaktinformasjon lengre ned.
Hvis du vil klage på hvordan personopplysningene dine har blitt behandlet, har du rett til å klage til Datatilsynet.
Kontaktinformasjon
Denne erklæringen kan endres fra tid til annen. Endringene blir varslet på nettstedet.
Hvis du har spørsmål om denne erklæringen eller hvordan vi bruker informasjonskapsler eller personopplysninger, kan du kontakte oss på følgende måte.
Kundeservice i butikk, sende et brev til Kundeservice Clas Ohlson, Postboks 485 Sentrum, 0105 Oslo, eller en e-post til kundeservice@clasohlson.no, chat: www.clasohlson.no, telefon: +47 23 21 40 00.
Du kan også kontakte vårt personvernombud på privacy@clasohlson.se.

 

Kontakt oss

Smarte produkter og løsninger har vært vår lidenskap siden 1918. Vi elsker å finne løsninger som gjør din hverdag litt enklere.

 

Norsk Kundebarometer. Et forskningsprosjekt ved Handelshøyskolen BI.
Frakt
Betaling
 
Trygt og sikkert
Sikker shopping
Minst 2 års garanti
Opp til 90 dager åpent kjøp

Frakt og levering
Sikker og sporbar frakt med enten Postnord eller Posten. Velg selv om du vil ha pakken på døren eller til hentested.

Sikre betalingsløsninger
Vi godtar de fleste kredittkort
Du kan også betale med faktura
eller postoppkrav.

Vennligst aktiver cookie-støtte i din nettleser for å forbedre din handleopplevelse.
The cookies we want to set are for analytics purposes only. These tell us things such as how visitors get to our site, what pages on our site were looked at, and how long people stay for.It tells us what countries people are browsing from, but it does not tell us who those people are. Google stores the analytics data, not us. (If you are interested in learning more about this you can visit http://www.google.com/intl/en/analytics/privacyoverview.html).Once you have consented to our cookies, we set one futher cookie of our own so that our site remembers you have done this. If you are happy with this, then just carry on using our site as you would normally.