text.skipToContent text.skipToNavigation
Spara el

Automatisera ditt hem

Använd bara elen när den verkligen behövs. Med system som Plejd, Nexa, Philips Hue eller Ledvance Smart+ kan du finjustera och anpassa din befintliga belysning efter dina vanor och behov. Samma sak gäller värmen. Med WiFi-element från Mill eller Adax kan du anpassa värmen efter din dygnsrytm eller se till att gästrummet värms upp lagom till att familj eller vänner kommer på besök. Med Google Home styr du ditt hems smarta produkter med hjälp av rösten.

Automatisera

Ta vara på den värme du har

Maximera effekten av att elda med ved genom att sprida värmen snabbt och effektivt med en kaminfläkt. Fläkten gör att den varma luften snabbare sprids i luften och fördelar värmen från din kamin eller vedspis på ett behagligt sätt.

Med en gasolkamin kan du använda gasol för att få en extra värmekälla som inte drivs av el. En värmefläkt med brasimitation är ett annat energisnålt sätt att ge extra värme just där det behövs, istället för att höja värmen i hela bostaden. Den ökar dessutom mysfaktorn i rummet.

Ta vara på värmen

Länge leve LED och täta fönster

LED-lampor drar mindre energi än andra ljuskällor och håller dessutom längre.
Du kan också spara energi genom att byta tätningslister i dörrar och fönster. Klipp till listen, dra bort skyddspappret och fäst den – klart! Ett annat sätt att få bättre överblick över din energikonsumtion är att föra dagbok på hur mycket el som används. Genom att mäta energiåtgången med en energimätare kan du tydligt se var du själv kan påverka din energiförbrukning. En annan effektiv energisparare är att helt enkelt sänka temperaturen. Värm dig med en värmefilt eller kryp upp under en omfamnande tyngdfilt med ett par ulltofflor på fötterna.

Länge leve LED

Låt duschen spara vatten

Bara genom att montera ett vattensnålt duschmunstycke kan du minska din vattenförbrukning med hälften. Det spar inte bara vatten utan också el som används till att värma upp vatten. Öka effekten genom att korta duschtiden, stänga av vattnet när du tvålar in dig eller duscha i kallt vatten emellanåt. Du kan också montera en strålsamlare på din befintliga kran i badrummet eller köket. Genom att atomisera vattendropparna för att utnyttja varje droppe mer effektivt kan strålsamlaren minska vattenflödet med upp till 98 procent.

Spara vatten