text.skipToContent text.skipToNavigation
Kirjoita sähköpostiosoite, jota käytät kirjautuessasi sisään Club Clas -jäsenenä, ja napsauta ”Lähetä salasana”. Lähetämme sinulle sähköpostitse linkin, jota käyttämällä saat vaihdettua salasanasi. Kirjoita se sähköpostiosoite, jonka annoit myymälässä ja klikkaa Luo salasana -painiketta. Saat meiltä sähköpostin, noudata ohjeita, kirjaudu sisään ja pääset nauttimaan Club Clas -eduistasi myös verkkokaupassa.

Päivitetty tiedote Club Clas -jäsenten henkilötietojen käsittelystä entisin ehdoin


Taustaa

Uuden tietosuoja-asetuksen vuoksi Clas Ohlson AB (yritysreksiterinumero 556035-8672) ja Clas Ohlson Oy Helsinki FI, y-tunnus 1765891-7 (jäljempänä ”Clas Ohlson” tai ”me”) on päivittänyt Club Clas -jäsenilleen annettavan henkilötietojen käsittelyä koskevan tiedotteensa.

Nämä tiedot ovat voimassa alkaen 25.5.2018 ja koskevat niitä Club Clas -jäseniä, jotka eivät ole hyväksyneet Clas Ohlsonin uusia Club Clas -jäsenyysehtoja ja joihin sovelletaan siksi jäsenyysehtojen aiempaa versiota. Niihin Club Clas -jäseniin, jotka ovat hyväksyneet uudet ehdot, sovelletaan sen sijaan kyseisissä ehdoissa kuvattuja henkilötietojen käsittelyä koskevia tietoja.

Nämä tiedot koskevat vain Club Clas -jäsenyyteen liittyvää henkilötietojen käsittelyä. Tietoja Clas Ohlsonin muusta henkilötietojen käsittelystä on Privacy Statement - tietosuojakäytännössämme, joka on nähtävillä osoitteessa www.clasohlson.fi

Henkilötietojen käsittely

Kuka on rekisterinpitäjä?
Clas Ohlson Oy ja Clas Ohlson AB ovat yhdessä kaikkien Club Clas -jäsenyyden yhteydessä käsiteltävien henkilötietojesi rekisterinpitäjiä. Tämän tiedotteen lopussa on Clas Ohlsonin yhteystiedot.

Mitä tietoja keräämme ja käsittelemme?
Käsittelemme henkilötietoja, jotka olet jättänyt meille liittyessäsi Club Clas -jäseneksi. Näitä tietoja ovat nimesi, sähköpostiosoitteesi, matkapuhelinnumerosi sekä se, miten haluat sinuun otettavan yhteyttä.

Käsittelemme myös niitä henkilötietoja, jotka ilmoitat meille ottaessasi yhteyttä asiakaspalveluumme puhelimitse, sähköpostilla, verkossa tai vieraillessasi jossakin myymälöistämme.

Jos jätät verkkosivustollamme arvion tuotteesta tai esität siitä kysymyksen, tallennamme yhteystiedot voidaksemme ottaa sinuun yhteyttä ja vastata kysymyksiisi.

Edellä mainittujen henkilötietojen lisäksi käsittelemme IP-osoitetta ja yksityiskohtaista ostohistoriaa, johon kuuluvat kuitit ja takuutiedot.

Mikä on henkilötietojen käsittelyn tarkoitus?
Käsittelemme henkilötietojasi seuraaviin tarkoituksiin:

  1. 1. Jäsentilisi luomiseen.
  2. 2. Osoitetietojesi päivittämiseen.
  3. 3. Voidaksemme todentaa henkilöllisyytesi ja tarkistaaksesi ikäsi Club Clas -jäsenyyttä varten.
  4. 4. Mahdollisten reklamaatioiden helpottamiseksi.
  5. 5. Lähettääksemme sinulle tervetulokirjeen, uutiskirjeen, kuvastoja ja tarjouksia.
  6. 6. Kutsuaksemme sinut erityisiin kanta-asiakastapahtumiin suosikkimyymälässäsi.
  7. 7. Vastataksemme kysymyksiin tai suorittaaksemme seurantaa oltuasi yhteydessä asiakaspalveluun jäsenyyttäsi koskevissa kysymyksissä.
  8. 8. Suorittaaksemme Club Clasiin liittyviä asiakaskyselyjä.
  9. 9. Voidaksemme ottaa sinuun tarvittaessa yhteyttä koskien niiden tuotteiden huoltoa tai parannuksia, jotka olet reklamoinut tai joista olet jättänyt arvion verkossa tai sovelluksessamme.
  10. 10. Voidaksemme lähettää tarjouksia ja yhdessä yhteistyökumppaneidemme kanssa asiakkaille tarjottavaa koko tuotteiden ja palveluiden valikoimaamme koskevia alennustiedotteita.

Mikä on käsittelyn oikeudellinen perusta?
Henkilötietojesi käsittelyn oikeudellinen perusta on, että käsittely on välttämätöntä oikeutettuja etujamme koskeviin tarkoituksiin. Tämä tarkoittaa, että etumme käsitellä henkilötietojasi yllä mainittuihin tarkoituksiin on merkittävämpi kuin se yksityisyyden loukkaus, joka käsittelystä sinulle aiheutuu. Tämä arvio perustuu erityisesti siihen, että pidämme henkilötietojen käsittelyä kannaltasi edullisena ja että voit kohtuudella odottaa henkilötietojasi käsiteltävän näihin tarkoituksiin, koska olet Club Clas -jäsen.

Kuinka kauan henkilötietojasi säilytetään?
Mikäli et ole rekisteröinyt jäsenostoa 24 kuukauteen, jäsenyytesi päättyy automaattisesti, henkilötietosi poistetaan, ansaitsemasi pisteet mitätöityvät ja tiedot aikaisemmista kuiteistasi katoavat. Tämä pätee myös, jos päätät itse jäsenyytesi.

Poistamme henkilötietosi, kun ne eivät ole enää ajankohtaisia tai tarpeellisia (mikäli olet esimerkiksi ollut passiivinen jäsen edellä määritellyn ajan), kun olet pyytänyt jäsenyyden irtisanomista, tietojen oikaisua tai poistamista tai kun Club Clas -jäsenyytesi päättyy. Sen sijaan tietosi (esimerkiksi ostohistoria) tallennetaan niin kauan, kuin olet aktiivinen Club Clas -jäsen voidaksemme täyttää Club Clas -ehtojen mukaiset velvoitteemme.

Jaammeko henkilötietojasi muiden osapuolten kanssa?
Jaamme henkilötietojasi seuraavien osapuolten kanssa:

  • - Poliisin kanssa rikosten tutkinnassa (mikäli tämä on lakisääteinen vaatimus).
  • - Niiden yritysten kanssa, jotka analysoivat, painavat ja jakavat Clas Ohlsonin markkinointimateriaalia. Nämä saattavat vaihdella maantieteellisestä sijainnista riippuen.
  • - Ulkoisen korjaamon kanssa, mikäli reklamoitu tuote korjataan tai siihen suoritetaan muita toimenpiteitä. Se, mikä ulkoinen huoltokorjaamo korjauksen tai toimenpiteet suorittaa, riippuu maantieteellisestä sijainnista ja toimenpiteen luonteesta.
  • - Koko tuote- ja palvelutarjontamme osalta yhteistyökumppaneinamme kulloinkin toimivien yritysten kanssa.
  • - Niiden IT-konsulttien kanssa, jotka palkkaamme ajoittain suorittamaan järjestelmiemme huoltoa ja kehittämistä. Jotkut näistä IT-konsulteista toimivat EU:n ulkopuolella (esimerkiksi Intiassa ja USA:ssa) maissa, joissa henkilötietojen suojaus ei Euroopan komission mukaan ole riittävällä tasolla. Teemme tämän kaltaisissa tapauksissa aina erillisen selvityksen varmistaaksemme, että oikeudelliset edellytykset täyttyvät ja että teknisiin ja organisatorisiin toimenpiteisiin on ryhdytty, jotta varmistetaan henkilötietojen turvallinen käsittely ja vastaava suojaustaso, joka tarjotaan EU:ssa/EES:ssä, esimerkiksi noudattamalla Euroopan komission mallisopimuslausekkeita tämän kaltaisissa tapauksissa. Mallisopimuslausekkeet ovat saatavilla seuraavasta linkistä:

https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/international-dimension-data-protection/standard-contractual-clauses-scc_en.

Mikäli luovutamme tietosi toiselle yritykselle, joka käsittelee henkilötietojasi meidän toimeksiannostamme henkilötietojen käsittelijän ominaisuudessa, sovellamme tietosuojaa koskevaa sopimusta, joka sisältää tarkat ohjeet koskien henkilötietojen käsittelyä, luottamuksellisuutta ja turvallisuutta.

Mitä oikeuksia sinulla on?
Sinulla on oikeus vaatia kopiota kaikista käsittelemistämme sinua koskevista henkilötietoista. Sinulla on myös oikeus vaatia henkilötietojen oikaisemista tai poistamista, sekä vaatia sinua koskevien henkilötietojen käsittelyn rajoittamista. Lisäksi sinulla on oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä henkilökohtaiseen erityiseen tilanteeseesi liittyvällä perusteella, jos henkilötietojen käsittely perustuu oikeutettuun etuun.  Mikäli Club Clas -ehtojen täyttämiseksi on välttämätöntä käsitellä henkilötietoja, joiden käsittelyä haluat rajoittaa tai vastustaa tai jotka haluat poistaa, jäsenyytesi voidaan irtisanoa rajoituksen, vastustamisen tai poiston seurauksena.

Huomaa, että valtaosa kaikesta Club Clas -viestinnästä tapahtuu sähköpostilla tai tekstiviesteillä valitsemasi yhteydenottotavan mukaan, koska sinulla on mahdollisuus valita, millä tavalla haluat saada tietoa ja tarjouksia. Voit kieltäytyä viestien vastaanottamisesta koska tahansa. Voit tehdä tämän suoraan viestissä olevan linkin kautta tai ottamalla meihin yhteyttä.

Jos haluat muuttaa viestintäkanavaa, saada tietoosi käsittelemämme sinua koskevat henkilötiedot tai oikaista niitä tai käyttää jotakin muuta oikeuttasi, voit tehdä sen osoitteessa www.clasohlson.fi kirjautumalla Omat sivut -palveluun tai ottamalla yhteyttä Clas Ohlsonin asiakaspalveluun (katso alla olevat yhteystiedot).

Jos olemme mielestäsi käsitelleet henkilötietojasi virheellisesti, sinulla on mahdollisuus tehdä valitus Tietosuojavaltuutetun toimistoon (Ruotsissa Datainspektionen, meneillään olevan nimenmuutoksen jälkeen Integritetsskyddsmyndigheten).

Yhteydenotto

Jos sinulla on kysyttävää tai huomautettavaa tavasta, jolla käsittelemme henkilötietojasi, ota meihin yhteys:

Jos sinulla on kysymyksiä henkilötietojesi käsittelystä, voit lukea lisää tietosuojakäytännöstämme tai ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme myymälässä, postitse (Clas Ohlson Oy Asiakaspalvelu, Kaivokatu 10 B, 00100 Helsinki), sähköpostitse (asiakaspalvelu@clasohlson.fi), chatin kautta osoitteessa www.clasohlson.com tai puhelimitse (0800 411171).

Voit myös ottaa suoraan yhteyttä konsernin tietosuojavastaavaan lähettämällä sähköpostia osoitteeseen privacy@clasohlson.se.