text.skipToContent text.skipToNavigation
Kirjoita sähköpostiosoite, jota käytät kirjautuessasi sisään Club Clas -jäsenenä, ja napsauta ”Lähetä salasana”. Lähetämme sinulle sähköpostitse linkin, jota käyttämällä saat vaihdettua salasanasi. Kirjoita se sähköpostiosoite, jonka annoit myymälässä ja klikkaa Luo salasana -painiketta. Saat meiltä sähköpostin, noudata ohjeita, kirjaudu sisään ja pääset nauttimaan Club Clas -eduistasi myös verkkokaupassa.

Club Clas -kanta-asiakasohjelman sopimusehdot Henkilötietojen käsittely


Kuka on rekisterinpitäjä?

Clas Ohlson Oy, y-tunnus 1765891-7, ja sen emoyhtiö Clas Ohlson AB, organisaationumero 556035-8672, ovat yhdessä Club Clas -kanta-asiakasohjelman puitteissa käsiteltävien henkilötietojesi rekisterinpitäjiä. Näiden ehtojen lopussa on Clas Ohlsonin yhteystiedot.

Mitä tietoja keräämme ja käsittelemme?

Käsittelemme henkilötietoja, jotka sinun tulee jättää meille voidaksesi liittyä Club Clas -jäseneksi. Tällaisia tietoja ovat nimesi, sähköpostiosoitteesi, osoitteesi, puhelinnumerosi sekä se, miten haluat sinuun otettavan yhteyttä. Haemme ja päivitämme automaattisesti osoitetietosi ja muut yleiset väestörekisteristä ja muista julkisista rekistereistä löytyvät tiedot (kuten esimerkiksi asumistapa, puhelinnumero, sukupuoli, syntymäpäivä, markkinoinnin rajoittaminen, ajoneuvon omistaminen), jotka toimivaltainen ja valtuutettu toimija, kuten Bisnode tai muu tämän korvaava toimija, meille toimittaa. Haemme nämä tiedot osittain siksi, että voimme varmistaa, että edut ja tarjoukset kohdistetaan oikealle jäsenelle, ja osittain siksi, että voimme toteuttaa ja käsitellä profiloinnin tuloksia alla kuvatun mukaisesti.

Käsittelemme myös niitä henkilötietoja, jotka ilmoitat meille ottaessasi yhteyttä asiakaspalveluumme puhelimitse, sähköpostilla, verkossa tai vieraillessasi jossakin myymälöistämme.

Jos jätät verkkosivustollamme arvion tuotteesta tai esität siitä kysymyksen, tallennamme yhteystiedot voidaksemme ottaa sinuun yhteyttä ja vastata kysymyksiisi.

Edellä mainittujen henkilötietojen lisäksi käsittelemme IP-osoitetta ja yksityiskohtaista ostohistoriaa sisältäen kuitti- ja takuutietoja sekä automaattisella päätöksenteolla kuten profiloinnilla (ks. jäljempänä) tehtävien analyysien tuloksia.

Mitä profilointi tarkoittaa?

Kuten edellä on todettu, Club Clas -jäsenyyden tarkoituksena on muun muassa räätälöidä tarjouksia ja markkinointimateriaalia juuri sinulle. Tämä tehdään automaattisella päätöksenteolla kuten profiloinnilla. Profilointi merkitsee sitä, että käytämme henkilötietojasi tapojesi ja käyttäytymismalliesi analysoimiseen. Analyysit perustuvat ostomääriin, ostokategorioihin, ostoaikaan, mielenkiinnon kohteisiin, suosikkimyymälään, asumistapaan ja muihin yleisluonteisiin tietoihin, joita on julkisissa rekistereissä ja jotka toimivaltainen ja valtuutettu toimija, kuten Bisnode, hakee, sekä kotisivukäyttäytymiseen ja digitaalisen markkinointimateriaalimme vastaanottamista koskevaan käyttäytymiseen.

Mikä on henkilötietojen käsittelyn tarkoitus?

Käsittelemme henkilötietojasi seuraaviin tarkoituksiin:

  1. 1. Jäsentilisi luomiseen.
  2. 2. Osoitetietojesi päivittämiseen.
  3. 3. Voidaksemme todentaa henkilöllisyytesi ja tarkistaaksesi ikäsi Club Clas -jäsenyyttä varten.
  4. 4. Suorittaaksemme automaattisen päätöksenteon kuten profiloinnin edellä mainitun kuvauksen mukaisesti.
  5. 5. Mahdollisten reklamaatioiden helpottamiseksi.
  6. 6. Lähettääksemme sinulle tervetulokirjeen, uutiskirjeitä ja tarjouksia.
  7. 7. Kutsuaksemme sinut erityisiin kanta-asiakastapahtumiin suosikkimyymälässäsi.
  8. 8. Vastataksemme kysymyksiin tai suorittaaksemme seurantaa oltuasi yhteydessä asiakaspalveluun jäsenyyttäsi koskevissa kysymyksissä.
  9. 9. Voidaksemme parantaa asiakaskokemustasi ja kehittääksemme tuotevalikoimaamme.
  10. 10. Suorittaaksemme Club Clasiin ja valikoimaamme liittyviä asiakaskyselyjä.
  11. 11. Voidaksemme ottaa sinuun tarvittaessa yhteyttä koskien niiden tuotteiden huoltoa tai parannuksia, jotka olet reklamoinut tai joista olet jättänyt arvion verkossa tai sovelluksessamme.
  12. 12. Voidaksemme lähettää kohdennettuja tarjouksia ja alennuksia ottaen huomioon yhteistyökumppaneidemme kanssa tarjoamamme tuotteet ja palvelut

Mikä on käsittelyn oikeudellinen perusta?

Mitä tulee kohtiin 1–8 koskien edellä mainittuja henkilötietojen käsittelyn tarkoituksia, henkilötietojesi käsittelyn oikeudellinen perusta on, että voimme täyttää Clas Ohlsonin kanssa tekemäsi sopimuksen eli tarjota näissä ehdoissa ilmoitetut edut.

Mitä tulee kohtiin 9–12 koskien edellä mainittuja henkilötietojen käsittelyn tarkoituksia, henkilötietojesi käsittelyn oikeudellinen perusta on, että käsittely on välttämätöntä oikeutettuja etujamme koskeviin tarkoituksiin. Tämä tarkoittaa sitä, että etumme käsitellä henkilötietojasi yllä lueteltuihin tarkoituksiin on merkittävämpi kuin se yksityisyyden loukkaus, joka käsittelystä sinulle aiheutuu. Tämä arvio on tehty erityisesti sen vuoksi, että katsomme käsittelystä olevan sinulle hyötyä.

Mikäli et ilmoita lomakkeessa pakollisiksi mainittuja henkilötietoja hakiessasi jäsenyyttä, emme voi täyttää näiden ehtojen mukaisia velvoitteitamme, etkä voi siten liittyä Club Clas -jäseneksi.

Kuinka kauan henkilötietojasi säilytetään?

Poistamme henkilötietosi, kun ne eivät ole enää ajankohtaisia tai tarpeellisia (mikäli olet esimerkiksi ollut passiivinen jäsen jäljempänä kohdassa ”Jäsenyyden irtisanominen” määritettynä aikana), kun olet pyytänyt jäsenyyden irtisanomista, tietojen oikaisua tai poistamista tai kun Club Clas -jäsenyytesi päättyy. Sen sijaan tietosi (esimerkiksi ostohistoria) tallennetaan niin kauan kuin olet aktiivinen Club Clas -jäsen voidaksemme täyttää näiden ehtojen mukaiset velvoitteemme.

Jaammeko henkilötietojasi muiden osapuolten kanssa?

Jaamme henkilötietojasi seuraavien osapuolten kanssa:

  • - Viranomaisten, esimerkiksi poliisin, kanssa rikosten tutkinnassa (mikäli tämä on lakisääteinen vaatimus).
  • - Niiden yritysten kanssa, jotka käsittelevät Clas Ohlsonin markkinointimateriaalin ja asiakaskäyttäytymisen analysointia, painamista ja jakamista. Nämä saattavat vaihdella maantieteellisestä sijainnista riippuen.
  • - Ulkoisen korjaamon kanssa, mikäli reklamoitu tuote korjataan tai siihen suoritetaan muita toimenpiteitä. Se, mikä ulkoinen huoltokorjaamo korjauksen tai toimenpiteet suorittaa, riippuu maantieteellisestä sijainnista ja toimenpiteen luonteesta.
  • - Ajoittain yhteistyökumppaneidemme kanssa liittyen tuotteiden ja palveluiden valikoimaamme.
  • - Niiden IT-konsulttien kanssa, jotka palkkaamme ajoittain suorittamaan järjestelmiemme huoltoa ja kehittämistä. Jotkut näistä kumppaneista voivat sijaita EU:n ulkopuolella (esimerkiksi Intiassa ja Yhdysvalloissa) maissa, joissa Euroopan komission mukaan henkilötietojen suoja ei ole riittävä. Näissä tapauksissa teemme aina erityisen tutkimuksen varmistaaksemme, että kaikki juridiset edellytykset täyttyvät ja ryhdymme teknisiin ja organisatorisiin toimenpiteisiin varmistaaksemme, että tietojasi käsitellään turvallisesti ja että ne suojataan asianmukaisesti niin, että suojauksen taso vastaa vähintään suojauksen tasoa EU:n/ETA:n sisällä, esimerkiksi käyttämällä EU-komission vakiosopimuslausekkeita näiden yhteiskumppaneiden kanssa. Vakiosopimuslausekkeet ovat saatavilla alla olevan linkin kautta:

https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/international-dimension-data-protection/standard-contractual-clauses-scc_en.

Mikäli luovutamme tietosi toiselle yritykselle, joka käsittelee henkilötietojasi meidän toimeksiannostamme henkilötietojen käsittelijän ominaisuudessa, sovellamme tietosuojaa koskevaa sopimusta, joka sisältää tarkat ohjeet koskien henkilötietojen käsittelyä, luottamuksellisuutta ja turvallisuutta.

Yhteisinä rekisterinpitäjinä Clas Ohlson Oy ja Clas Ohlson AB jakavat myös henkilötietoja keskenään. Tähän tarkoitukseen olemme tehneet sopimuksen, joka säätelee kunkin rekisterinpitäjän vastuualueita henkilötietojen käsittelyssä.

Mitä oikeuksia sinulla on?

Sinulla on oikeus saada kopio kaikista käsittelemistämme sinua koskevista henkilötietoista sekä saada henkilötietosi jäsennellyssä, yleisesti käytetyssä ja koneellisesti luettavassa muodossa ja siirtää nämä tiedot toiselle rekisterinpitäjälle (ns. datan siirrettävyys). Sinulla on myös oikeus vaatia henkilötietojen oikaisemista tai poistamista, sekä vaatia sinua koskevien henkilötietojen käsittelyn rajoittamista. Mikä näiden ehtojen täyttämiseksi on välttämätöntä käsitellä henkilötietoja, joita haluat rajoittaa tai jotka haluat poistaa, jäsenyytesi voidaan irtisanoa rajoituksen tai poiston seurauksena.

Huomaa, että valtaosa kaikesta Club Clas -viestinnästä tapahtuu sähköpostilla tai tekstiviesteillä valitsemasi yhteydenottotavan mukaan, koska sinulla on mahdollisuus valita, millä tavalla haluat saada tietoa ja tarjouksia. Voit kieltäytyä viestien vastaanottamisesta koska tahansa. Voit tehdä tämän suoraan viestissä olevan linkin kautta tai ottamalla meihin yhteyttä.

Jos haluat muuttaa viestintäkanavaa, saada tietoosi käsittelemämme sinua koskevat henkilötiedot tai oikaista niitä tai käyttää jotakin muuta oikeuttasi, voit tehdä sen osoitteessa www.clasohlson.fi kirjautumalla Omat sivut -palveluun tai ottamalla yhteyttä Clas Ohlsonin asiakaspalveluun (yhteystiedot ovat näiden ehtojen lopussa).

Jos olemme mielestäsi käsitelleet henkilötietojasi virheellisesti, sinulla on mahdollisuus tehdä valitus tietosuojavaltuutetun toimistoon.

Takaisin ylös

Jäsenyyden irtisanominen

Jäsenyytesi on voimassa toistaiseksi, ja kumpi tahansa osapuoli voi irtisanoa sen koska tahansa. Jos haluat irtisanoa jäsenyytesi, pyydämme ystävällisesti ottamaan yhteyttä Clas Ohlsonin asiakaspalveluun (ks. yhteystiedot alta). Jäsenyytesi irtisanotaan viimeistään 30 päivää sen jälkeen, kun olemme vastaanottaneet irtisanomisilmoituksesi. Meillä on koska tahansa oikeus irtisanoa jäsenyytesi välittömästi, mikäli siihen on olemassa objektiivinen peruste.

Mikäli et ole rekisteröinyt jäsenostoa 24 kuukauteen, jäsenyytesi päättyy automaattisesti, henkilötietosi poistetaan ja tiedot aikaisemmista kuiteistasi katoavat. Tämä pätee myös, jos päätät itse jäsenyytesi.

Ehtojen muuttaminen

Meillä on oikeus muuttaa näitä ehtoja ajoittain. Ehtojen muutoksista ilmoitetaan sähköpostilla viimeistään kuukautta ennen muutosten voimaanastumista. Viimeisin versio ehdoista on aina saatavilla osoitteessa www.clasohlson.fi/c/clubclasterms.

Takaisin ylös

Yhteydenotto

Club Clasia koskevissa kysymyksissä voit ottaa yhteyttä omaan myymälääsi tai Clas Ohlsonin asiakaspalveluun:

Clas Ohlson OY
asiakaspalvelu@clasohlson.fi
Kaivokatu 10 B, 00100 Helsinki
+358 800 411171

Clas Ohlson AB
clubclas@clasohlson.se
793 85, Insjön, Sverige
+46 247 445 00

Mikäli sinulla on kysymyksiä tai vastalauseita koskien henkilötietojen käsittelyämme, voit ottaa yhteyttä konsernin tietosuojavastaavaan: privacy@clasohlson.se.