text.skipToContent text.skipToNavigation
Vänligen ange e-postadressen du använder när du loggar in som Club Clas-medlem och klicka på ”Skicka lösenord” eller tryck Enter. Vi skickar ett mejl med länk du använder för att ange ditt nya lösenord. Fyll i den e-post du angav i butiken när du blev medlem och klicka på Skapa lösenord. Du får då ett mejl av oss, följ instruktionerna, logga in och ta del av dina förmåner från Club Clas även online.

Clas Ohlsons web- och cookiepolicy


Clas Ohlsons web- och cookiepolicy

Inledning

Välkommen till vår webbplats clasohlson.com (”Webbplatsen”). Vi arbetar för att ständigt skydda din integritet när du besöker webbplatsen. Läs igenom denna integritets- och cookiepolicy (”Policyn”) för att förstå hur vi använder och skyddar de personuppgifter som du lämnar till oss, så att du kan fatta välgrundade beslut när du använder vår webbplats och de tjänster som vi tillhandahåller genom den.

Som kund hos Clas Ohlson kommer de personuppgifter som du har lämnat till oss att användas för att anpassa och skräddarsy kommunikation, ge dig specialerbjudanden och specialanpassat innehåll samt för att administrera ditt medlemskap i Club Clas och Clas Office samt ditt kundkonto online (registrerad onlinekund). För mer information, se Villkor för Club Clas eller Villkor för Clas Office.

För mer information om hur vi behandlar personuppgifter i samband med köp på vår webbplats, klicka här.

Cookies

Vad är cookies?

Vi på Clas Ohlson använder cookies, pixlar och liknande spårningsteknik (”cookies”) som ger oss information om din enhet och lagrar information på din enhet, t.ex. din dator, mobil eller surfplatta.

Cookies används för att göra webbplatser effektivare, men också för att skicka information till den som äger webbplatsen. Cookies gör det också möjligt att särskilja olika användare och ge varje användare en personligare och mer positiv upplevelse av besöket på webbplatsen. Om du samtycker, används cookies även för att visa dig intressant marknadsföring på andra webbplatser. Cookies kan inte skada din dator. De innehåller ingen konfidentiell information såsom din e-postadress eller dina kortuppgifter.

Vi på Clas Ohlson AB med org.nr 556035-8672 ansvarar för användningen av cookies som används när du besöker https://www.clasohlson.com/se/.

Varför samlar man in personuppgifter med hjälp av cookies?

Beroende på vilket samtycke du har givit för cookies och spårare och vilka personuppgifter som du lämnar, så kan vi använda dina uppgifter för att:

  • - Göra det enklare för dig att använda vår webbplats.
  • - Registrera vilka delar av webbplatsen som du har besökt och hur långt ditt besök är samt vilka produkter du har tittat på och vilka produkter du har köpt, i syfte att ge dig en personligare upplevelse. Vi kan på så sätt till exempel presentera information om produkter och erbjudanden som vi tror är intressant för dig.
  • - Analysera köppreferenser (marknad, kund och produktanalys).
  • - Ge dig produktrekommendationer när du besöker webbplatsen, i meddelanden som vi skickar till dig och i annonser som visas på andra webbplatser (s.k. retargeting).
  • - Utvärdera, utveckla och förbättra vår webbplats, om t.ex. cookies visar att det är svårt att hitta på webbplatsen.
  • - Göra det möjligt för dig att logga in på ditt konto för att få information om lagda beställningar och annan information som du har lämnat till oss under ”Mitt konto” på webbplatsen.
  • - Spara innehåll i din varukorg när du går vidare till ”Kassa” och för att säkerställa att innehållet finns kvar när du kommer tillbaka till webbplatsen.
  • - Förse dig och andra kunder med relevant information när ni besöker webbplatsen.

Vilken rättslig grund finns för att samla in personuppgifter med hjälp av cookies?

När du går in på webbplatsen blir du ombedd att ge ditt samtycke till att cookies används genom att klicka på ”Acceptera alla cookies” i dialogrutan som öppnas. Genom att göra det samtycker du till att dina personuppgifter samlas in, används och överförs i enlighet med denna policy.

Du kan undvika cookies

- Genom inställningar i din webbläsare kan du blockera vissa typer av cookies. I så fall nekar din webbläsare automatiskt användning av dessa cookies eller informerar dig varje gång en hemsida (som vår) begär att få använda den typen av cookies.
- Du kan välja att inte samtycka till att vi använder vissa typer av cookies.
- Om du väljer att ge ditt samtycke kan du naturligtvis när som helst återkalla ditt samtycke genom att ändra i dina Cookie-inställningar eller kontakta vår kundtjänst för guidning. Sådant återkallande har effekt på tidsperioden därefter.
- Efter ditt besök kan du granska och radera de permanenta cookies som har lagrats i din webbläsare.
Om du blockerar eller raderar nödvändiga cookies kommer hemsidan inte att fungera som tänkt och du kommer inte kunna använda hemsidans alla funktioner. Nedan har vi förklarat vad som händer om du blockerar eller raderar sådana cookies.

Du har rätt att klaga

Om du vill ha mer information om cookies, tillåten cookiehantering eller vill lämna klagomål om vår hantering kan du kontakta tillsynsmyndigheten för cookies. I Sverige är det Post- och telestyrelsen.

Vilka typer av cookies använder vi?

Det finns två olika typer av cookies på webbplatsen:

  • Förstapartscookies, dvs. cookies som vår webbplats använder för att ge dig en bra användarupplevelse. Till exempel för att spara artiklar i din varukorg eller för att visa dig nya produkter som kommit in efter ditt senaste besök.
  • Tredjepartscookies, dvs. cookies som tillhör en annan domän än den som visas i adressfältet. Tredjepartscookies gör det möjligt att spåra användarens webbhistorik.

Vi använder främst vanliga så kallade ”https cookies” men använder även mer avancerade pixelcookies (se information under rubriken ”Överför vi cookies/personuppgifter till tredje part?”).

I tabellen nedan anges vilka cookies som används på vår webbplats, syftet med respektive cookie och huruvida information kommer från eller kommer att överföras till tredje part. I tabellen finns även information om cookien är en beständig cookie, en sessionscookie eller en tredjepartscookie. Dessutom anges livslängden för respektive cookie som kommer att lagras på din enhet.

First-party cookies

Domain Name Expires
.clasohlson.com _gid 2 days
.clasohlson.com _uetsid 2 days
.clasohlson.com _hjTLDTest Session
.clasohlson.com _fbp 3 months
.clasohlson.com _hjAbsoluteSessionInProgress    1 day
.clasohlson.com _ga 2 years
.clasohlson.com _hjid 1 year
.clasohlson.com _gat_UA-55317062-7 1 day
.clasohlson.com     _uetvid 2 weeks
.clasohlson.com _gcl_au 3 months
www.clasohlson.com    vngage.id Session
www.clasohlson.com costorefrontRememberMe    1 year
www.clasohlson.com apptus.customerKey 10 years
www.clasohlson.com psCurrentState Session
www.clasohlson.com _hjIncludedInSessionSample 1 day
www.clasohlson.com apptus.sessionKey Session
www.clasohlson.com vngage.lkvt 3 months
www.clasohlson.com cookie-notification 80 years
www.clasohlson.com website_se-cart 12 years
www.clasohlson.com pdpCacheCookie 2 days
www.clasohlson.com anonymous-consents 1 day
www.clasohlson.com COCookie 3 days
www.clasohlson.com SessionSiteView Session
www.clasohlson.com vngage.vid Session
www.clasohlson.com JSESSIONID Session
www.clasohlson.com CoStoreCookie 1 day

Third-party cookies

Domain Name Expires
.adform.net C 10 days
.adform.net uid 2 months
.bing.com MUID 6 months
.doubleclick.net IDE 8 months
.facebook.com sb 2 years
.facebook.com fr 3 months
.facebook.com datr 2 years
.facebook.com _fbp 2 months
.google.com __Secure-3PSIDCC 1 year
.google.com 1P_JAR 1 month
.google.com ANID 8 months
.google.com SIDCC 1 year
.google.com SID 2 years
.google.com __Secure-3PAPISID 20 months
.google.com SAPISID 20 months
.google.com NID 6 months
.google.com APISID 20 months
.google.com SSID 20 months
.google.com HSID 20 months
.google.com SEARCH_SAMESITE 6 weeks
.google.com CONSENT 18 months
.google.com __Secure-3PSID 2 years
.google.se __Secure-3PSID 22 months
.google.se NID 10 weeks
.google.se HSID 20 months
.google.se SEARCH_SAMESITE 10 weeks
.google.se __Secure-3PAPISID 20 months
.google.se SAPISID 20 months
.google.se CONSENT 18 years
.google.se SID 22 months
.google.se SSID 20 months
.google.se APISID 20 months
.google.se ANID 8 months
.googleadservices.com AID 13 months
www.google.com OTZ 1 month
www.google.com UULE 1 day
.klarna.com ab.storage.sessionId. 20 years
.klarna.com ab.storage.userId. 20 years
.klarna.com ab.storage.deviceId. 20 years
.klarna.com kdid 22 months
.klarna.com _mkto_trk 16 months
.klarna.com _ga 16 months
.klarna.com _hjid 3 months
bat.bing.com MUIDB 3 months
smartlook.com smartlook_do_not_track 10 years

Överför vi cookies/personuppgifter till tredje part?

Tjänster från Google

Google analytics

Vi använder verktyget ”Google Analytics” för att samla in information om hur webbplatsen används. Google Analytics samlar in information om hur ofta en besökare besöker webbplatsen. Vi använder informationen för att förbättra webbplatsens tekniska prestanda, optimera webbplatsfunktioner, förbättra din upplevelse på webbplatsen, anpassa webbplatsen efter dina intressen och behov samt göra det enklare att använda webbplatsen. Google Analytics samlar in den IP-adress som tilldelas dig det datum som du besöker webbplatsen. Vi sammanför inte information som samlats in med hjälp av Google Analytics med personligt identifierbar information. Googles möjligheter att använda och dela information som samlats in med hjälp av Google Analytics om ditt besök på vår webbplats begränsas av Google Analytics användarvillkor som finns på: https://www.google.com/analytics/terms/us.html , och Googles integritetspolicy som finns på: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy/. Du kan förhindra att Google Analytics känner igen dig vid återkommande besök på webbplatsen genom att inaktivera cookies i din webbläsare.

Google Marketing Platform

Vi använder även Google Marketing Platform där verktyg som Google Analytics, Campaign Manager och DV 360 igår. Analysverktyget Google Analytics (funktionerna benämns för närvarande ”Google Display Network Impression Reporting” och ”Remarketing with Google Analytics”) och annonsverktyget Google Campaign Manager samlar in information om hur ofta en besökare besöker webbplatsen. Vi använder den analyserade informationen om besökarens beteende och intressen samt demografi och delar informationen med Google för att bättre kunna anpassa och visa besökaren mer relevanta annonser på andra webbplatser, så kallad retargeting, om besökaren har accepterat Annonserings-cookies.

Tjänster från Meta

Marknadsföring på Facebook och Instagram

Om du samtycker till det använder vi cookies för att visa dig relevant marknadsföring när du besöker Facebook/Instagram. Det gör vi med hjälp av Metas tjänster. Metas marknadsföringstjänster gör att du ser intressanta erbjudanden och nya produkter från oss baserat dels på en analys av din användning av vår hemsida dels på annan information som Meta har om dig (så kallad ”profilering”).

För att skydda din integritet har vi vidtagit åtgärder för att undvika att identifiera dig som använder vår hemsida. Exempelvis krypteras din IP-adress . När vi behandlar uppgifter som direkt eller indirekt kan kopplas till dig som individ informerar vi om det under rubriken ”Behandling av personuppgifter kopplat till digital marknadsföring”.

Metas cookies används under den tid som anges för respektive Facebook-cookie i tabellen ovan under rubriken ”Third-party cookies”. Om du blockerar/raderar dessa cookies kommer du att se mindre relevant marknadsföring.

Facebooks insticksprogram

Vår webbplats innehåller ”gilla”-knappen (”Insticksprogram”) från det sociala nätverket facebook.com, som drivs av Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA (”Facebook“). Med hjälp av detta insticksprogram kan du till exempel dela innehåll eller rekommendera produkter. Insticksprogrammet är som standard inaktiverat på webbplatsen och skickar således inga data. Det aktiveras första gången du klickar på insticksprogrammet.

När insticksprogrammet är aktiverat upprättar din webbläsare en direkt anslutning till Facebooks servrar när du besöker vår webbplats. Innehållet i insticksprogrammet överförs från Facebook direkt till din webbläsare som integrerar det i webbplatsen. Insticksprogrammet kan naturligtvis inaktiveras med ett klick.

Genom att integrera insticksprogrammet får Facebook information om att du har besökt aktuell sida på vår webbplats. Om du är inloggad på ditt Facebook-konto kan besöket kopplas till ditt konto. Om du använder insticksprogrammet, t.ex. genom att klicka på ”gilla”-knappen eller skicka en kommentar, överförs motsvarande information från din webbläsare direkt till Facebook och lagras där.

För information om ändamålet och omfattningen av lagring, vidare behandling och användning av uppgifter från Facebook och om dina rättigheter i detta avseende samt inställningar för att skydda dina personuppgifter, se Facebooks datapolicy. Länk till denna finns här: Facebooks datapolicy. https://www.facebook.com/about/privacy/

Om du inte vill att Facebook samlar in uppgifter om dig genom vår webbplats måste du logga ut från dessa nätverk innan du besöker webbplatsen.

Även om du är utloggad från Facebook kan uppgifter skickas från webbplatser som innehåller ett aktivt insticksprogram. Vid varje besök på webbplatsen används en cookie, inklusive en identifierare, av det aktiva insticksprogrammet. Eftersom din webbläsare skickar denna cookie utan att fråga varje gång den ansluter till en Facebook-server skulle Facebook i princip kunna skapa en profil som innehåller de webbplatser som användaren som är kopplad till identifieraren har besökt. Således skulle det också vara möjligt att tilldela denna identifierare till en person, till exempel när personen i fråga senare loggar in på Facebook.

Marknadsföring genom s.k. retargeting

Vi samarbetar med andra företag som hjälper oss med s.k. retargeting. Detta innebär att våra samarbetspartners använder tredje-parts cookies i syfte att analysera ditt besök på vår webbplats. Den informationen används sedan för att avgöra vilken marknadsföring som kan tänkas vara intressant för just dig. Baserat på hur du rört dig på vår webbsida ser du marknadsföring riktad till just dig, genom digitala skyltar (t.ex. banners) där vi har annonser på andra webbplatser.

Vi samarbetar med följande annonseringsnätverk:

Om du inte vill tillåta oss att använda tredjeparts cookies så kan du ändra dessa inställningar i din webbläsare. Information om hur du gör detta finns i hjälpavsnittet i din webbläsare som du hittar via menyfältet.

Cookie-inställningar

Ändra dina cookie-inställningar här. Ikryssad ruta betyder att användning av valda cookies tillåts.

Strikt nödvändiga cookies

Dessa cookies används till olika funktioner på websidan som är nödvändiga för att websidan ska kunna fungera och som vi måste använda för att du ska kunna få tillgång till vissa tjänster. Om du blockerar eller raderar nödvändiga cookies kommer hemsidan inte att fungera som tänkt och du kommer inte kunna använda hemsidans alla funktioner. Denna typen av cookies gör exempelvis att vi kommer ihåg vilka produkter du har lagt i din varukorg och att vi kan erbjuda dig vår betallösning.

Funktionella cookies

Dessa cookies gör det möjligt för webbplatsen att tillhandahålla förbättrad funktionalitet och personlig anpassning. De används av oss eller en samarbetspartner vars tjänster finns på vår webbplats. Om du inte tillåter dessa cookies kanske vissa tjänster inte fungerar som de ska.

Analys

Dessa cookies används av analysverktyget Google Analytics för bland annat statistik och uppföljning kring köp. Läs mer om Google Analytics

Annonsering

Dessa cookies används för att anpassa annonsering och visa dig intressant marknadsföring på andra webbplatser, så kallad retargeting. Om du inte accepterar dessa cookies kommer du att erfara mindre riktade annonser på sociala medier och andra webbplatser.

Tillbaka upp

Behandling av personuppgifter kopplat till digital marknadsföring

Behandling av personuppgifter – Marknadsföring på Facebook och Instagram

Personuppgiftsansvarig

Clas Ohlson AB, org.nr 556035-8672 är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter.

Ändamål och rättslig grund med behandlingen

Om du lämnar ditt samtycke på vår hemsida behandlar vi dina personuppgifter för att visa intressanta erbjudanden och nya produkter när du besöker Facebook och Instagram. Marknadsföringen görs med hjälp av tjänster från Meta (Facebook och Instagram).

De personuppgifter som behandlas är:

- din krypterade IP-adress (som vi på Clas Ohlson inte kan koppla samman med just dig),

- vilket område i landet du använder vår hemsida ifrån,

- information om hur du interagerar med vår hemsida eller annonser (exempelvis information om vilka sidor du besökt efter att ha klickat på vår annons samt analys av hur och när du använder vår hemsida, exempelvis om du söker på något), samt

- information som Meta har om dig sedan tidigare (exempelvis från vilken hemsida du hittade oss).

Personuppgifterna samlas in från din enhet (exempelvis mobil, dator eller surfplatta) med hjälp av cookies och liknande teknik när du besöker vår hemsida. I vår information om cookies ovan förklarar vi mer i detalj hur detta går till. Dessutom används personuppgifter som Meta har sedan tidigare.

Baserat på dina personuppgifter kan vi anpassa marknadsföringen för just dig, så kallad profilering. Profileringen innebär att dina personuppgifter används för att visa dig de erbjudanden som Meta och vi tror passar dig bäst. Utan profileringen hade du istället fått se erbjudanden som inte är relevanta för dig. Du har rätt att invända mot profilering. För mer information om dina rättigheter se nedan.

Ditt samtycke är frivilligt och du har rätt att när som helst återkalla ditt samtycke. Här (under rubriken annonsinställningar) kan du välja vilken marknadsföring du vill se på Facebook.

Radering av uppgifter

Du kommer att se marknadsföring från oss under den tid vi bedömer det vara relevant efter ditt besök på vår hemsida.

Överföring av dina personuppgifter

Om du besöker vår hemsida och lämnar ditt samtycke kommer Meta (Facebook och Instagram) att behandla de personuppgifter vi anger ovan. Det innebär att dina personuppgifter överförs utanför EU/EES.

När vi överför personuppgifter till andra länder utanför EU/EES görs detta med stöd av EU-kommissionens standardavtalsklausuler. Vi kommer att överföra dina personuppgifter enligt standardavtalsklausulerna (artikel 46.2 (c) GDPR), Modul 1 (personuppgiftsansvarig till personuppgiftsansvarig) och Modul 2 (personuppgiftsansvarig till personuppgiftsbiträde), tillsammans med kompletterande åtgärder. Du hittar standardavtalsklausulerna här. I de fall vi kommer fram till att lagstiftning eller liknande i ett specifikt land utanför EU/EES som vi överför dina personuppgifter till påverkar effektiviteten av standardavtalsklausulerna kommer vi att vidta nödvändiga kompletterande åtgärderför att säkerställa ett adekvat skydd för dina personuppgifter.

Dina rättigheter

Du har vissa rättigheter som du kan använda för att påverka hur vi behandlar dina personuppgifter. Nedan kan du läsa mer om dessa rättigheter.

Rätt att återkalla ditt samtycke och att invända mot behandling
Du har rätt att återkalla hela eller del av det lämnade samtycket till behandlingen av dina personuppgifter. Återkallelsen av ditt samtycke får effekt efter att återkallelsen ägde rum. Du har alltid rätt att invända mot att dina personuppgifter behandlas för marknadsföringsändamål.

Rätt till tillgång
Du har rätt att få en bekräftelse på om vi behandlar dina personuppgifter eller inte. I de fall vi behandlar dina personuppgifter har du även rätt att få en kopia av de personuppgifter som behandlas samt få information om hur vi behandlar dem.

Rätt till rättelse
Du har rätt till rättelse av eventuella felaktiga personuppgifter som rör dig och rätt att be oss komplettera ofullständiga personuppgifter.

Rätt till radering (rätten att bli bortglömd) och begränsning av behandling
Du har rätt att begära radering av dina personuppgifter och under vissa förutsättningar få dina personuppgifter raderade. Sådana förutsättningar föreligger t.ex. om personuppgifterna inte längre är nödvändiga för de ändamål som de samlats in eller behandlats för eller om du återkallar ditt samtycke som behandlingen grundar sig på och det inte finns någon annan laglig grund för behandlingen.

Du har också rätt att begära att vi begränsar vår behandling av dina personuppgifter och under vissa förutsättningar kommer vi då att begränsa vår behandling av dina personuppgifter. Sådana förutsättningar föreligger om du t.ex. bestrider uppgifternas korrekthet eller om behandlingen är olaglig och du motsätter dig att personuppgifterna raderas samt istället begär en begränsning av uppgifternas användning.

Rätt att inge klagomål till en tillsynsmyndighet
Du har alltid rätt att lämna klagomål till Integritetsskyddsmyndigheten (eller en annan behörig tillsynsmyndighet).

Rätt till dataportabilitet
I vissa fall har du rätt att få ut dina personuppgifter från oss i ett strukturerat, allmänt använt och maskinläsbart format och när det är tekniskt möjligt få dina personuppgifter överförda till ett annat företag (”dataportabilitet”). Detta gäller för personuppgifter som du lämnat till oss i ett strukturerat, allmänt använt och maskinläsbart format, om behandlingen av dina personuppgifter sker automatiserat och den lagliga grunden för behandlingen är ditt samtycke eller fullgörande av avtal.

Kontaktuppgifter

Har du frågor om vår behandling av dina personuppgifter eller om du vill utöva dina rättigheter kan du kontakta vår kundtjänst via brev till Kundservice Clas Ohlson AB - 793 85 Insjön, E-post: kundservice@clasohlson.se, chatt: https://www.clasohlson.com/se, telefon: 0247-44500. Du har även möjlighet att kontakta vårt dataskyddsombud direkt genom att maila privacy@clasohlson.se.

Tillbaka upp

Smartlook

Vi använder Smartlook för att förbättra vår webbplats och kunna erbjuda dig en bättre upplevelse.

När du besöker vår webbplats och accepterar våra analys-cookies lagrar vi information om dina tidigare besökta webbplatser och webbplatsen du besöker oss från, datum och tid för besök på vår webbplats, musrörelser och musklick, teknisk information som skärmupplösning, operativsystem, webbläsartyp och enhetstyp samt geolokaliseringsdata (land och stad).

Smartlook använder cookies för att registrera datan ovan i syfte att tillhandahålla spårning och analys av användarbeteende som vi använder för att kunna erbjuda dig en bättre upplevelse och för att underlätta användningen av vissa funktioner. Cookies är små textfiler som en webbplats lagrar på datorer eller andra enheter för dokumentation och för att förbättra funktionaliteten på vår webbplats.

Om du inte vill bli spårad av Smartlook kan du välja bort det här eller genom att inaktivera analys-cookies på Clas Ohlsons hemsida här. Observera att om du rensar dina cookies eller använder en annan webbläsare måste du välja bort det igen.

https://www.smartlook.com/opt-out/

Tillbaka upp

Villkor för dina bilder i sociala medier #yesclasohlson

Clas Ohlson vill gärna visa sina produkter när de används i det verkliga livet och i social media, och vi vill fråga om vi får dela en bild du postat på Instagram i våra kanaler. Sådana kanaler är i huvudsak Clas Ohlsons websidor (clasohlson.com) men kan också inkludera Clas Ohlsons andra kanaler t.ex. Clas Ohlsons nyhetsbrev, Clas Ohlsons magasin, social media etc.

Genom att svara #yesclasohlson på en bild eller rörligt material/film (nedan kallat “Bilden”), efter att Clas Ohlson på Instagram ställt frågan, förbinder du dig till följande:

Du upplåter härigenom till Clas Ohlson AB, ett svenskt bolag med organisationsnummer 556035-8672 (samt dess dotterbolag Clas Ohlson AS, ett norskt bolag med organisationsnummer 937 402 198 och, Clas Ohlson Oy, ett finskt bolag med organisationsnummer 1765891-7) (härefter sammantaget benämnt som "Clas Ohlson”), en icke-exklusiv, royalty-fri och global licens att använda, på det sätt Clas Ohlson finner lämpligt och utan några skyldigheter gentemot dig, Bilden/Bilderna i sin marknadsföring och/eller reklam, inklusive men inte begränsat till, rätten att reproducera, distribuera, ändra och editera Bilden/Bilderna.

Utöver detta ger du Clas Ohlson ditt medgivande att använda Bilden, där du själv kan bli identifierad, för användning i marknadsföring/reklam i enighet med Lag om namn och bild i reklam (1978:800), och/eller övrig tillämplig lag.

Du garanterar och intygar att du innehar samtliga rättigheter till Bilden, och att du innehar medgivande från den eller de personer som porträtteras i Bilden. Utöver detta intygar du att du är en person (d.v.s. inte ett bolag), du är minst 18 år eller har vårdnadshavares tillstånd samt att Clas Ohlson genom användandet av Bilden inte gör intrång i tredje parts rättigheter eller bryter mot någon lag.

Du accepterar och medger härmed att Clas Ohlson inte har några skyldigheter att ersätta dig för användningen av dina Bilder, och samtycker till att hålla Clas Ohlson, och de personer som företräder Clas Ohlson, fria från alla anspråk (inklusive anspråk från tredje part) och skada, oavsett typ, i samband med användandet av Bilden såsom beskrivet ovan.

Svensk lag skall tillämpas på dessa villkor. Tvist i anledning av dessa villkor skall avgöras i svensk domstol.

Du är alltid välkommen att höra av dig med frågor till Kundtjänst gällande våra tjänster samt hantering av personuppgifter; kundservice@clasohlson.se

I det fall du önskar återta ditt samtycke att dela dina Bilder i enighet med dessa regler och villkor ber vi dig att kontakta oss genom att klicka på "i"-ikonen i det nedre vänstra hörnet på din delade Bild publicerat på vår webbsida. Ikonen länkar dig till ett formulär där du kan sända in din önskan om att återta ditt medgivande. För publiceringar i våra övriga kanaler utöver webbsidan ber vi dig kontakta Kundtjänst för att återta ditt medgivande.

Vill du veta mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i samband med #yesclasohlson, se Behandling av personuppgifter i samband med #yesclasohlson

Tillbaka upp

Användandet av Apptus Technologies AB

Denna websida använder sig av Apptus eSales, en lösning för att optimera e-handel, tillhandahållen av Apptus Technologies, Trollebergsvägen 5, 222 29 Lund, Sverige (Apptus).

Apptus lösning optimerar vår websida så att vi kan ge dig som kund bästa möjliga upplevelse vid ditt besök. Apptus eSales möjliggör detta genom att använda ditt beteende på vår websida för att på så sätt kunna exponera de produkter som är mest relevanta för dig baserat på dina val.

Apptus eSales samlar pseudonymiserad information om det du gör på vår websida, behandlar den med algoritmer och AI-teknik och jämför den med vad våra andra kunder tror är av intresse.

Klicka in på https://www.apptus.com för mer information om Apptus eSales och Apptus Technologies.

Tillbaka upp

Produktomdömen och recensioner

Villkor för publicering

Produktomdömen och recensioner är viktiga verktyg för Clas Ohlson i syfte att informera och inspirera våra kunder. Vårt huvudfokus är att ha transparenta och relevanta recensioner om vårt produktsortiment.

Produktomdömen och recensioner publiceras normalt på vår webbsida inom 2 till 4 arbetsdagar från inlämningstidpunkten. Clas Ohlson förbehåller sig rätten att inte publicera ditt inlägg eller att radera det enligt nedan.

Clas Ohlson accepterar endast produktomdömen och recensioner som lämnas av konsument som självt använt eller köpt produkten och där recensionen enbart handlar om produkten. Clas Ohlson accepterar inte manipulerade produktomdömen eller recensioner, inte heller recensioner som inte är relevanta, inte relaterar till produkten eller uttalanden som är brottsliga, strider mot Clas Ohlsons etiska principer, eller god branschpraxis för recensioner. Alla misstankar om manipulation i någon form kan rapporteras till kundservice@clasohlson.se och kommer att undersökas. Vi publicerar alla relevanta recensioner och produktomdömen oavsett betyg och gör inte skillnad på recensioner och produktomdömen som kan bedömas ge en positiv eller negativ bild av våra produkter.

I syfte att säkerställa att det endast är konsumenter som själva använt eller köpt produkten som lämnar produktomdömen och recensioner skickar vi förfrågningar om produktomdömen och recensioner endast till våra kunder som har köpt produkten online samt till de kunder som har köpt produkt i butik och är medlem i något av våra lojalitetsprogram. Det kan förekomma att recensioner och produktomdömen lämnas av anställda hos Clas Ohlson men endast i fall där den anställde i sin egenskap av konsument på eget initiativ har köpt produkten hos Clas Ohlson och av eget val har lämnat recensionen eller produktomdömet för produkten ifråga.
Om du har köpt en produkt i vår butik och inte är medlem i något av våra lojalitetsprogram kan du lämna produktomdömen och recensioner genom att kontakta oss här. Clas Ohlson kommer då att efterfråga kvitto till säkerställande av att du har köpt den produkt som du vill recensera eller lämna produktomdöme om. Recensioner och produktomdömen som kan ha inkommit på annat sätt än beskrivet ovan finns inte publicerade på vår webbsida.

Genom att lämna ditt omdöme eller din recension inklusive eventuella bilder (som måste vara dina egna), till Clas Ohlson ger du oss rättigheterna att, kostnadsfritt, använda innehållet, både recensionen och eventuell bild, kopiera och översätta det samt använda det i marknadsföringssyfte.

Vi använder kontinuerligt produktomdömen och recensioner för att förbättra vårt produktsortiment och våra tjänster. Eftersom vi över tid justerar produkter och förändrar vårt sortiment kan vi behöva ta bort produktomdömen och recensioner som inte längre är korrekta eller relevanta då produkterna förändrats, tagits bort ur sortimentet eller ersatts med andra produkter. Vid frågor om produktomdömen och recensioner, vänligen kontakta oss här.

Behandling av personuppgifter

Personuppgiftsansvarig

Clas Ohlson AB, org.nr 556035-8672, är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter vid produktomdömen och recensioner.

Ändamål och rättslig grund med behandlingen

Vi kommer att behandla din e-postadress som du lämnar till oss eller som redan finns i våra register sedan tidigare samt de personuppgifter som du lämnar till oss i samband med inlämnande av ditt omdöme eller recension enbart i syfte att kunna kontakta dig för kompletterande information samt följa upp ditt bidrag med erbjudanden om service eller förbättringar av produkter som du lämnat ett omdöme på/recenserat. Vi kommer även att samla in och behandla din IP-adress i syfte att förhindra missbruk och manipulation av recensioner. Behandlingen av dina personuppgifter är nödvändig för att vi ska kunna tillgodose vårt berättigade intresse av att kunna följa upp kundrecensioner samt att säkerställa att recensionerna lämnas av en konsument som självt använt eller köpt produkten. Detta innebär att vi anser att våra intressen att behandla dina personuppgifter för de ändamål som listas ovan överväger det integritetsintrång som du utsätts för med anledning av behandlingen. Denna bedömning har gjorts särskilt med beaktande av att du själv har valt att lämna dina personuppgifter vid omdömet/recensionen och att en uppföljning av en recension kommer att vara fördelaktig för dig.

Radering av uppgifter

Om din e-postadress inte finns i våra register sedan tidigare sparar vi dina uppgifter i 90 dagar i syfte att kunna besvara ditt inlägg, ställa följdfrågor och erbjuda alternativa eller nya produkter. Därefter raderas dina personuppgifter från våra system, ditt bidrag finns dock kvar på webbsidan. IP-adress raderas alltid efter 90 dagar.

Överföring av dina personuppgifter

Signaturen och e-postadressen som du uppger och/eller bekräftar när du lämnar ditt bidrag samt IP-adress kommer att delas med leverantören av recensionstjänsten, Test Freaks (vilken kan komma att bytas över tid), för att administrera tjänsten å våra vägnar. Vi har ingått ett biträdesavtal med leverantören för att säkerställa att dina personuppgifter skyddas på bästa sätt.

Dina rättigheter

Du har rätt att begära en kopia av samtliga personuppgifter som vi behandlar om dig. Du har även rätt att begära rättelse eller radering av personuppgifter samt begära begränsning av den personuppgiftsbehandling som rör dig. Om du tycker att vi har behandlat dina personuppgifter på ett felaktigt sätt har du rätt att inge klagomål till Datainspektionen (Integritetsskyddsmyndigheten).

Kontaktuppgifter

Har du frågor om vår behandling av dina personuppgifter kan du kontakta vår kundtjänst i butik eller via brev till Kundservice Clas Ohlson AB - 793 85 Insjön, E-post: kundservice@clasohlson.se, chatt: www.clasohlson.com , telefon: 0247-44500.

Du har även möjlighet att kontakta vårt dataskyddsombud direkt genom att skicka e-post till: privacy@clasohlson.se.

Tillbaka upp

Frågor till experten (ATE)

Villkor för publicering

När du använder vår tjänst ”Frågor till Experten” publiceras och besvaras frågorna normalt inom 2 till 4 arbetsdagar från inlämningstidpunkten. Clas Ohlson förbehåller sig rätten att inte publicera din fråga eller att radera den efter att den publicerats.

Genom att ställa, och publicera, din fråga inklusive eventuella bilder (som måste vara dina egna) till Clas Ohlson på vår webbsida, ger du oss rättigheterna att, kostnadsfritt, använda innehållet, både frågan och eventuell bild, kopiera och översätta den samt använda den i marknadsföringssyfte.

Vid inlämnandet av din fråga måste du uppge en verklig e-postadress och en signatur (inte ditt fullständiga namn) och bekräfta din e-postadress innan din fråga kan bli publicerad. Signaturen visas vid ditt inlägg. Adressen kommer inte att visas men delas med vår leverantör av den här tjänsten såsom beskrivs nedan.

Behandling av personuppgifter

Personuppgiftsansvarig

Clas Ohlson AB, org.nr 556035-8672 är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter vid frågor till experten.

Ändamål och rättslig grund med behandlingen

Vi kommer att behandla de personuppgifter som du lämnar till oss enbart i syfte att kunna kontakta dig för kompletterande information samt följa upp din fråga med erbjudanden om service eller förbättringar av produkter som du ställt en fråga om. Behandlingen av dina personuppgifter är nödvändig för att vi ska kunna tillgodose vårt berättigade intresse av att kunna följa upp frågor till experten. Detta innebär att vi anser att våra intressen att behandla dina personuppgifter för de ändamål som listas ovan överväger det integritetsintrång som du utsätts för med anledning av behandlingen. Denna bedömning har gjorts särskilt med beaktande av att du själv har valt att lämna dina personuppgifter vid frågan och att en uppföljning av en fråga kommer att vara fördelaktig för dig.

Radering av uppgifter

Om din e-postadress inte finns i våra register sedan tidigare sparar vi dina uppgifter i 90 dagar i syfte att kunna besvara ditt inlägg, ställa följdfrågor och erbjuda alternativa eller nya produkter. Därefter raderas dina personuppgifter från våra system, din fråga finns dock kvar på webbsidan.

Överföring av dina personuppgifter

Signaturen och e-postadressen som du uppger när du lämnar din fråga kommer att delas med leverantören av recensionstjänsten, Test Freaks (vilken kan komma att bytas över tid), för att administrera tjänsten å våra vägnar. Vi har ingått ett biträdesavtal med leverantören för att säkerställa att dina personuppgifter skyddas på bästa sätt.

Dina rättigheter

Du har rätt att begära en kopia av samtliga personuppgifter som vi behandlar om dig. Du har även rätt att begära rättelse eller radering av personuppgifter samt begära begränsning av den personuppgiftsbehandling som rör dig.

Om du tycker att vi har behandlat dina personuppgifter på ett felaktigt sätt har du rätt att inge klagomål till Datainspektionen (Integritetsskyddsmyndigheten).

Kontaktuppgifter

Har du frågor om vår behandling av dina personuppgifter kan du kontakta vår kundtjänst i butik eller via brev till Kundservice Clas Ohlson AB - 793 85 Insjön, E-post: kundservice@clasohlson.se, chatt: www.clasohlson.com , telefon: 0247-44500.

Du har även möjlighet att kontakta vårt dataskyddsombud direkt genom att maila privacy@clasohlson.se.

Tillbaka upp

Chatt via Vergic Engage

Behandling av personuppgifter

Personuppgiftsansvarig

Clas Ohlson AB, org.nr 556035-8672, är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter vid användning av chattfunktionen på www.clasohlson.com.

Ändamål och rättslig grund med behandlingen

Vi kommer att behandla de personuppgifter som du lämnar till oss genom chattfunktionen, din IP-adress, uppgift om besökta sidor hos Clas Ohlson samt information om vilken enhet och webbläsare du använder i syfte att administrera chatten. Behandlingen av dina personuppgifter är nödvändig för att vi ska kunna tillgodose våra berättigade intressen av att administrera chatten och kunna följa upp frågor som du ställer där. Detta innebär att vi anser att våra intressen att behandla dina personuppgifter för de ändamål som listas ovan överväger det integritetsintrång som du utsätts för med anledning av behandlingen. Denna bedömning har gjorts särskilt med beaktande av att du själv har valt att använda och lämna dina personuppgifter vid chatten och att vi anser att en uppföljning av en fråga kan vara fördelaktig för dig.

Radering av uppgifter

Din IP-adress, uppgift om besökta sidor hos Clas Ohlson och vilken enhet och webbläsare du använder, samt chattinnehållet sparas i en loggfil hos vår leverantör. Innehållet i loggfilen är tillgängligt för leverantören och vår kundtjänst. IP-adressen tas bort från loggfilen inom 7 dagar, övrig information är fortsatt tillgänglig och kan komma att användas i utvecklingssyfte.

Överföring av dina personuppgifter

Din IP-adress, uppgift om besökta sidor hos Clas Ohlson och vilken enhet och webbläsare du använder, samt chattinnehållet sparas i en loggfil hos vår leverantör, i syfte att administrera tjänsten å våra vägnar. Vi har ingått ett biträdesavtal med leverantören för att säkerställa att dina personuppgifter skyddas på bästa sätt. Innehållet i loggfilen är tillgängligt endast för leverantören och vår kundtjänst.

Du kan själv välja att spara chattens fullständiga innehåll som ett e-mejl närhelst du önskar.

Dina rättigheter

Du har rätt att begära en kopia av samtliga personuppgifter som vi behandlar om dig. Du har även rätt att begära rättelse eller radering av personuppgifter samt begära begränsning av den personuppgiftsbehandling som rör dig.

Om du tycker att vi har behandlat dina personuppgifter på ett felaktigt sätt har du rätt att inge klagomål till Datainspektionen (Integritetsskyddsmyndigheten).

Kontaktuppgifter

Har du frågor om vår behandling av dina personuppgifter kan du kontakta vår kundtjänst i butik eller via brev till Kundservice Clas Ohlson AB - 793 85 Insjön, E-post: kundservice@clasohlson.se, chatt: www.clasohlson.com , telefon: 0247-44500.

Du har även möjlighet att kontakta vårt dataskyddsombud direkt genom att mejla privacy@clasohlson.se.

Tillbaka upp

Nyhetsbrev

Vad samlar vi in?

Om du prenumererar på Clas Ohlsons nyhetsbrev ber vi dig ange din e-postadress. De personuppgifter som lämnas kommer att lagras, behandlas och användas i enlighet med denna policy.

Vilka är ändamålen med behandlingen av personuppgifter?

Vi behandlar dina personuppgifter (dvs. din e-postadress) för att kunna skicka Clas Ohlsons nyhetsbrev till dig. Vi kommer också att analysera ditt beteende, till exempel öppningsfrekvens och vilka länkar som du har klickat på, för att säkerställa att vi tillhandahåller så relevant innehåll som möjligt (dvs. för att göra din upplevelse mer personlig).

Vilken rättslig grund finns för att behandla personuppgifter?

Den rättsliga grunden för att behandla personuppgifterna är samtycke.
Klicka på länken som finns längst ner i varje e-postmeddelande eller kontakta kundtjänst för att återkalla ditt samtycke.

Kontakt

Om du har frågor avseende behandlingen av personuppgifter kan du kontakta vår kundtjänst i butik eller via brev till
Kundservice
Clas Ohlson AB
793 85 Insjön

E-post: kundservice@clasohlson.se
Chatt: www.clasohlson.com
Telefon: 0247-44 500.

Du kan också kontakta vårt dataskyddsombud direkt via e-post på privacy@clasohlson.se.

Tillbaka upp

Mer information om dataskydd

Vem är personuppgiftsansvarig?

Clas Ohlson AB, org.nr 556035-8672, är personuppgiftsansvarig för de personuppgifter som vi samlar in och behandlar i enlighet med denna policy.

Hur lagrar och skyddar vi de uppgifter som vi samlar in?

Dina personuppgifter lagras på våra databaser som skyddas genom fysiska, tekniska och processrelaterade åtgärder. Våra informationssystem skyddas av brandväggar för att förhindra att andra nätverk som är anslutna till internet kan komma åt dem. Endast de medarbetare som behöver få tillgång till informationen för att kunna utföra en specifik arbetsuppgift beviljas tillgång till personuppgifter. Våra medarbetare informeras löpande om våra säkerhets- och dataskyddspolicyer.

Hur länge lagrar vi dina personuppgifter?

Personuppgifter ska generellt inte lagras längre än vad som är nödvändigt i förhållande till de ändamål för vilka de samlas in eller behandlas. För köp som gjorts av ej registrerade kunder lagrar vi uppgifter i 90 dagar och för registrerade kunder lagrar vi uppgifter i 24 månader efter den senaste aktiviteten. Clas Ohlson kommer således endast att lagra och behandla dina personuppgifter när vi anser det vara nödvändigt för att fullgöra våra skyldigheter som beskrivs i denna policy. Du kan dessutom begära att dina personuppgifter raderas (”rätten att bli bortglömd”) genom att kontakta oss (se kontaktuppgifter längre ner).

Överför vi dina personuppgifter till tredje part?

Utöver informationen i avsnitten som handlar specifikt om överföring av personuppgifter till tredje part ovan, så kommer vi att överlämna dina personuppgifter till:

  • - Polisen, när så krävs enligt lag, vid utredning av ett allvarligt brott.
  • - IT-konsulter som vi anlitar för underhåll och utveckling av våra IT-system (för närvarande Microsoft). Några av IT-konsulterna är baserade i Indien eller USA, vars lagar och förordningar inte säkerställer ett adekvat dataskydd enligt EU-kommissionen. I dessa fall görs alltid föregående en särskild undersökning för att säkerställa att de rättsliga förutsättningarna är uppfyllda och att tekniska och organisatoriska åtgärder vidtagits för att säkerställa att personuppgifterna hanteras säkert och med en adekvat skyddsnivå jämförbar med och i samma nivå som det skydd som erbjuds inom EU/EES, exempelvis genom ingående av EU-kommissionens standardavtalsklausuler med sådana IT-konsulter. Standardavtalsklausulerna finns tillgängliga via länken nedan:

 http://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/HTML/?uri=CELEX:32010D0087&from=EN.

I de fall vi överför dina personuppgifter till tredje part som behandlar personuppgifterna för vår räkning kommer vi att teckna avtal med personuppgiftsbiträden som innehåller strikta instruktioner avseende behandlingen av personuppgifter, konfidentialitet och säkerhet.

Vilka rättigheter har du som registrerad?

Som registrerad har du följande rättigheter med avseende på vår behandling av dina personuppgifter. Du har rätt att begära ut en kopia av alla personuppgifter som vi sparar om dig och rätt att få ut dina personuppgifter i ett strukturerat, allmänt använt och maskinläsbart format i syfte att flytta över dina uppgifter till en annan personuppgiftsansvarig (”dataportabilitet”).

Du har också rätt att begära att dina personuppgifter rättas eller raderas och kan kräva att behandlingen av dina personuppgifter begränsas. Om behandlingen av de personuppgifter som du vill begränsa eller radera är nödvändig för att uppfylla dessa villkor kan användningen av webbplatsen påverkas väsentligt till följd av begränsningen eller raderingen. För att begära tillgång till eller rättelse av personuppgifter som vi behandlar om dig eller för att utnyttja en annan rättighet, besök www.clasohlson.se eller kontakta vår kundtjänst (se kontaktuppgifter nedan).

Om du har klagomål avseende vår behandling av dina personuppgifter har du rätt att lämna in ett klagomål till Datainspektionen.

Kontaktuppgifter

Denna policy kan komma att ändras. Eventuella ändringar kommer att meddelas via webbplatsen. Använd kontaktuppgifterna nedan för att kontakta oss om du har frågor angående denna policy, vår användning av cookies eller om personuppgifter generellt.

E-post: customerservice@clasohlson.se
Adress: Clas Ohlson AB, 793 85, Insjön
Tel: 0247-445 00
Dataskyddsombud: privacy@clasohlson.se

Tillbaka upp