text.skipToContent text.skipToNavigation
Vennligst fyll inn e-postadressen du bruker når du logger inn som Club Clas-medlem og klikk ”Send passord” eller trykk Enter. Vi vil da sende deg en e-post med en lenke som du kan bruke for å opprette et nytt passord. Fyll inn mailadressen du oppga i butikk da du ble medlem og trykk på Lag passord. Du vil da motta en mail fra oss med instruksjoner, logg inn og dra nytte av fordelene dine fra Club Clas, også på nett.

Clas Ohlsons personvernerklæring og bruk av informasjonskapsler


Clas Ohlsons personvernerklæring og bruk av informasjonskapsler

Innledning

Velkommen til vårt nettsted clasohlson.no. Ditt personvern er viktig for oss når du besøker nettstedet vårt. Les gjennom denne personvernerklæringen og informasjonen om bruk av informasjonskapsler for å forstå hvordan vi bruker og beskytter all personinformasjon som du utleverer til oss og som vi bruker til å gjøre det enklere for deg å ta veloverveide avgjørelser når du bruker nettstedet vårt og alle tjenester vi tilbyr her.

Som kunde hos Clas Ohlson vil de personopplysningene som du utleverer til oss brukes til å segmentere og målrette kommunikasjonen, gi deg spesialtilbud og innhold og til å administrere ditt medlemskap i Club Clas og Clas Office, samt til å administrere din kundekonto i nettbutikken (hvis du har registrert deg der). Du finner mer informasjon i Vilkår for Club Clas og Vilkår for Clas Office.

Klikk her for mer informasjon om hvordan vi behandler personopplysningene dine i forbindelse med kjøp på nettstedet vårt.

Informasjonskapsler

Hva er informasjonskapsler?

Hos Clas Ohlson bruker vi cookies, pixler og lignende sporingsteknologi (heretter omtalt som informasjonskapsler) som gir oss informasjon om din enhet og lagrer informasjon på enheten - for eksempel mobilen, nettbrettet eller datamaskinen din.

Informasjonskapsler brukes for å gjøre nettsteder mer effektive, men også til å sende informasjon til den som eier nettstedet. Informasjonskapsler gjør det mulig å skille brukere fra hverandre slik at hver bruker kan få en mer skreddersydd og bedre opplevelse på nettstedet. Dersom du samtykker, brukes informasjonskapsler også for å vise deg relevant markedsføring på andre nettsteder.

Informasjonskapsler kan ikke skade datamaskinen din. De inneholder ingen konfidensiell informasjon, for eksempel e-postadresse eller informasjon om kredittkort.

Clas Ohlson AS, NO 937402198, og Clas Ohlson AB, org.nr. 556035-8672, er ansvarlige for bruken av informasjonskapsler når du besøker https://www.clasohlson.com/no/.

Hvorfor samler vi inn personopplysninger ved hjelp av informasjonskapsler?

Vi bruker opplysningene dine til følgende formål, basert på hvilken tillatelse du har gitt oss til bruk av informasjonskapsler og sporingskode, og hvilke personopplysninger vi henter inn:

  • - For å gjøre det enklere for deg å bruke nettstedet.
  • - For å registrere hvilke deler av nettstedet du har besøkt, hvor lang tid du har brukt på å lese om hvert enkelt produkt og hvilke produkter du har kjøpt slik at vi kan gi deg en mer personlig opplevelse, for eksempel ved å presentere informasjon om produkter og kampanjer som vi tror du kan være interessert i.
  • - For å analysere kjøpspreferansene dine (markedsanalyse, kundeanalyse og produktanalyse).
  • - For å informere deg om produktanbefalinger mens du er på nettstedet, i kommunikasjon som vi sender til deg og i annonser som vises på andre nettsteder (såkalt retargeting).
  • - For å kontrollere, utvikle og forbedre nettstedet vårt hvis for eksempel informasjonskapslene viser at navigasjonen ikke er optimal.
  • - For å la deg «logge på» kontoen din for å få tilgang til informasjon om bestillinger og annen informasjon du har gitt oss. Dette gjøres under «Min konto» på nettstedet.
  • - For å lagre innholdet fra handlekurven din når du går til kassen, og for å gjøre innholdet tilgjengelig den neste gangen du besøker nettstedet.
  • - For å gi deg og andre kunder relevant informasjon når dere bruker nettstedet.

Hva er det juridiske grunnlaget for innsamling av personopplysninger ved hjelp av informasjonskapsler?

Når du besøker nettstedet, blir du bedt om samtykke til bruk av informasjonskapsler ved å klikke på «OK» i popup-vinduet. Når du gjør det, gir du oss ditt samtykke til å samle inn, bruke og overføre opplysningene dine i samsvar med denne erklæringen.

Du kan unngå informasjonskapsler

  • - Du kan gjennom innstillinger i nettleseren din blokkere visse typer informasjonskapsler. Da vil nettleseren din avvise bruk av slike informasjonskapsler eller informere deg hver gang et nettsted (som vårt) ber om å få bruke dem.
  • - Du kan velge å ikke samtykke til at vi bruker visse typer informasjonskapsler.
  • - Dersom du velger å samtykke, kan du naturligvis når som helst trekke tilbake ditt samtykke ved å gjøre endringer i dine «Innstillinger for informasjonskapsler» eller ved å kontakte vårt kundesenter for veiledning. Dette vil ikke ha tilbakevirkende kraft.
  • - Du kan gjennomgå og slette permanente informasjonskapsler som har blitt lagret i din nettleser etter ditt besøk.

Dersom du blokkerer eller sletter nødvendige informasjonskapsler, vil ikke nettstedet fungere slik det skal og du vil ikke kunne bruke alle nettstedets funksjoner. Nedenfor har vi forklart hva som skjer dersom du blokkerer eller sletter slike informasjonskapsler.

Du har rett til å klage

Dersom du vil ha mer informasjon om informasjonskapsler eller lovlig bruk av informasjonskapsler, eller ønsker å klage på vår bruk av informasjonskapsler, kan du kontakte tilsynsmyndigheten for informasjonskapsler. I Norge er dette nasjonal kommunikasjonsmyndighet.

Hvilke typer informasjonskapsler bruker vi?

Vi bruker to typer informasjonskapsler på nettstedet:

  • Førsteparts informasjonskapsler, som er informasjonskapsler som brukes av vårt nettsted for å gi deg en god brukeropplevelse. Disse lar deg for eksempel lagre handlekurven din eller vise nye varer som har kommet siden forrige besøk.
  • Tredjeparts informasjonskapsler, som er informasjonskapsler som kommer fra andre domenenavn enn det du ser i adresselinjen i nettleseren din. Tredjeparts informasjonskapsler kan potensielt spore brukerens nettleserhistorikk.
  • Vi bruker først og fremst såkalte «https cookies», men også mer avanserte pixelcookies (se informasjon i avsnittet «Overfører vi informasjonskapsler/personopplysninger til tredjepart?»).
  • I tabellen nedenfor finner du informasjonskapslene som brukes på nettstedet vårt, formålet med hver informasjonskapsel og om informasjon kommer fra eller blir overført til tredjepart. I tabellen finner du også informasjon om informasjonskapselen er fast, sesjonsavhengig eller tredjeparts. I tillegg viser tabellen levetiden for hver informasjonskapsel som lagres på enheten din.

First-party cookies

Domain Name Expires
www.clasohlson.com costorefrontRememberMe    1 year
www.clasohlson.com    vngage.id Session
www.clasohlson.com vngage.lkvt 3 months
www.clasohlson.com cookie-notification 80 years
www.clasohlson.com _hjIncludedInSessionSample 1 day
www.clasohlson.com psCurrentState Session
www.clasohlson.com vngage.vid Session
www.clasohlson.com website_no-cart 12 years
www.clasohlson.com anonymous-consents 1 year
www.clasohlson.com COCookie 3 days
www.clasohlson.com apptus.sessionKey Session
www.clasohlson.com pdpCacheCookie 1 day
www.clasohlson.com apptus.customerKey 10 years
www.clasohlson.com SessionSiteView Session
www.clasohlson.com JSESSIONID Session
.clasohlson.com _hjAbsoluteSessionInProgress    1 day
.clasohlson.com _gat_UA-55317062-9 1 day
.clasohlson.com _hjTLDTest Session
.clasohlson.com _fbp 3 months
.clasohlson.com _hjid 1 year
.clasohlson.com _uetsid 2 days
.clasohlson.com _ga 2 years
.clasohlson.com _gid 2 days
.clasohlson.com _gcl_au 3 months
.clasohlson.com _uetvid 2 weeks
.clasohlson.com COStoreCookie 1 day

Third-party cookies

Domain Name Expires
.bing.com MUID 6 months
.doubleclick.net IDE 8 months
.facebook.com _fbp 2 months
.facebook.com datr 2 years
.facebook.com sb 2 years
.facebook.com fr 3 months
.google.com __Secure-3PSIDCC 1 year
.google.com NID 6 months
.google.com APISID 20 months
.google.com ANID 8 months
.google.com SAPISID 20 months
.google.com SSID 20 months
.google.com HSID 20 months
.google.com SEARCH_SAMESITE 6 weeks
.google.com CONSENT 20 months
.google.com __Secure-3PAPISID 20 months
.google.com __Secure-3PSID 2 years
.google.com 1P_JAR 1 month
.google.com SIDCC 1 year
.google.com SID 2 years
www.google.com OTZ 1 month
www.google.com UULE 1 day
.google.se SID 22 months
.google.se __Secure-3PSID 22 months
.google.se SEARCH_SAMESITE 2 months
.google.se HSID 20 months
.googleadservices.com AID 13 months
.klarna.com ab.storage.sessionId. 20 years
.klarna.com ab.storage.userId. 20 years
.klarna.com kdid 22 months
.klarna.com _mkto_trk 16 months
.klarna.com _ga 16 months
.klarna.com ab.storage.deviceId. 20 years
.klarna.com _hjid 3 months
bat.bing.com MUIDB 3 months
smartlook.com smartlook_do_not_track   10 years

Overfører vi informasjonskapsler/personopplysninger til tredjepart?

Tjenester fra Google

Google Analytics

Vi bruker verktøyet «Google Analytics» til å samle inn informasjon om hvordan nettstedet brukes. Google Analytics samler for eksempel informasjon om hvor ofte en bruker besøker nettstedet og hvilke andre nettsteder brukeren besøkte før de besøkte vårt nettsted. Vi bruker informasjonen til å forbedre nettstedets tekniske ytelse, for å optimalisere nettstedets funksjoner, for å forbedre din opplevelse av nettstedet, for å bedre kunne skreddersy nettstedet etter dine interesser og behov og for å gjøre nettstedet enklere å bruke. Google Analytics samler inn IP-adressen som enheten din har fått tildelt den datoen du besøker nettstedet. Vi kombinerer ikke informasjonen som samles inn via Google Analytics med annen informasjon som kan brukes til å identifisere deg. Googles mulighet til å bruke og dele informasjon som Google Analytics samler inn når du besøker vårt nettsted, styres av vilkårene for Google Analytics, som du finner på https://www.google.com/analytics/terms/us.html, og Googles personvernerklæring, som du finner på https://www.google.com/intl/en/policies/privacy/ . Du kan velge at Google Analytics ikke skal kunne gjenkjenne deg når du besøker nettstedet. Det gjør du ved å deaktivere informasjonskapsler i nettleseren din.

Google tilbyr en plugin-modul som du kan installere i nettleseren din hvis du ikke vil tillate Google Analytics å spore trafikken din. https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Google Marketing Platform

Vi bruker også Google Marketing Platform, som omfatter verktøy som Google Analytics, Campaign Manager og DV 360. Analyseverktøyet Google Analytics (funksjonene kalles for øyeblikket «Google Display Network Impression Reporting» og «Remarketing with Google Analytics») og annonseverktøyet Google Campaign Manager samler inn informasjon om hvor ofte en besøkende er innom nettstedet. Vi bruker den analyserte informasjonen om den besøkendes adferd og interesser i kombinasjon med demografi og deler informasjonen med Google for bedre å kunne tilpasse og vise mer relevante annonser til den besøkende på andre nettsteder (såkalt retargeting), dersom den besøkende har godtatt informasjonskapsler for annonser.

Tjenester fra Meta

Markedsføring på Facebook og Instagram

Dersom du samtykker til det, vil vi bruke informasjonskapsler for å vise deg relevant markedsføring når du besøker Facebook/Instagram. Dette gjør vi ved hjelp av Metas tjenester.

Metas markedsføringstjenester gjør at du ser relevante tilbud og nye produkter fra oss, basert delvis på en analyse av din bruk av vårt nettsted og delvis på annen informasjon Meta har om deg (såkalt «profilering»).

For å beskytte din integritet har vi gjennomført tiltak som forhindret at du som bruker blir identifisert når du bruker vårt nettsted. Eksempelvis krypteres din IP-adresse. Når vi behandler opplysninger som direkte eller indirekte kan knyttes til deg som individ, informerer vi om det under avsnittet «Behandling av personopplysninger tilknyttet digital markedsføring».

Metas informasjonskapsler brukes over den tiden som angis for den enkelte informasjonskapsel i tabellen i avsnittet «Third-party cookies». Dersom du blokkerer eller sletter disse informasjonskapslene, vil du se mindre relevant markedsføring.

Facebook-plugin

Nettstedet vårt bruker «Like»-knappen («plugin») fra det sosiale nettverket facebook.com, som drives av Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA. Ved hjelp av denne pluginen kan du for eksempel dele innhold og anbefale produkter. Pluginen er i utgangspunktet deaktivert på nettstedet slik at den ikke sender opplysninger. Den aktiveres når du klikker på pluginen.

Når pluginen er aktivert, vil nettleseren din opprette en direktetilkobling til Facebooks servere når du besøker nettstedet. Pluginens innhold kommer fra Facebook og direkte til nettleseren din, slik at den blir integrert på nettstedet. Du kan naturligvis deaktivere pluginen ved å klikke på den.

Ved å integrere pluginen får Facebook informasjon om sidene du har besøkt på nettstedet vårt. Hvis du er pålogget Facebook-kontoen din, kan besøket kobles sammen med kontoen din. Hvis du bruker pluginen, altså hvis du trykker på «Like»-knappen eller skriver en kommentar, vil den samme informasjonen sendes fra nettleseren din og direkte til Facebook, hvor den blir lagret.

Facebooks formål, lagring og videre behandling og bruk av opplysningene, samt dine rettigheter og muligheter for å ivareta personvernet ditt finner du i Facebooks personvernerklæring. Bruk følgende lenker: Facebooks personvernerklæring. https://www.facebook.com/about/privacy/

Hvis du ikke vil at Facebook skal kunne samle inn opplysninger om deg fra nettstedet vårt, må du logge deg ut av Facebook før du besøker vårt nettsted.

Selv om du logger det ut, kan Facebook-opplysninger sendes fra nettstedet vårt, inkludert en aktiv plugin. Hver gang du besøker nettstedet, genererer den aktive pluginen en informasjonskapsel som inneholder identifikasjon. Siden nettleseren din sender denne informasjonskapselen uten å spørre deg hver gang den kobles til en Facebook-server, kan i prinsippet Facebook lage en profil som inneholder hvilke nettsteder brukeren har besøkt ved hjelp av identifikasjonen. Det gjør det også mulig å tildele denne identifikasjonen til en bruker, for eksempel når brukeren senere logger på Facebook.

Markedsføring gjennom såkalt retargeting

Vi samarbeider med andre selskaper som hjelper oss med såkalt retargeting. Dette betyr at våre partnere bruker tredjeparts informasjonskapsler (cookies) for å analysere ditt besøk på vår nettside. Denne informasjonen brukes deretter til å bestemme hvilken markedsføring som kan være av størst interesse for deg. Basert på hvilke produkter du har kikket på fra vår nettside, vil du kunne få markedsføring rettet personlig mot deg. Dette vil du kunne se i digitale kanaler, for eksempel annonsebannere, på en rekke ulike nettsider hvor vi annonserer.

Vi samarbeider med følgende annonsenettverk:

Om det er slik at du ikke ønsker at vi skal bruke tredjeparts informasjonskapsler rettet mot deg, kan du endre disse innstillingene i nettleseren din. Informasjon om hvordan du gjør dette finner du i hjelpefeltet i nettleseren din, som du finner via menylinjen.

Informasjonskapsler

Endre dine innstillinger for informasjonskapsler her. Avkrysset rute betyr at bruk av valgt type informasjonskapsler tillates.

Strengt nødvendige
Funksjonelle
Analyse
Annonsering

Strengt nødvendige

Disse informasjonskapslene brukes til ulike funksjoner på nettstedet og er nødvendige for at nettstedet skal kunne fungere. De kan også være nødvendige for at du skal få tilgang til enkelte tjenester. Dersom du blokkerer eller sletter nødvendige informasjonskapsler, vil ikke nettstedet fungere som det skal og du vil ikke kunne bruke alle nettstedets funksjoner. Denne typen informasjonskapsler gjør for eksempel at vi husker hvilke produkter du har lagt i handlekurven din og lar oss tilby deg våre betalingsløsninger.

Funksjonelle

Disse informasjonskapslene gjør det mulig for nettstedet å levere forbedret funksjonalitet og personlig tilpasning. De brukes av oss eller en samarbeidspartner hvis tjenester benyttes på våre nettsider. Hvis du ikke godtar disse informasjonskapslene kan det være at enkelte tjenester ikke fungerer som de skal.

Analyse

Disse informasjonskapslene brukes av analyseverktøyet Google Analytics, blant annet til statistikk og oppfølging av kjøp. Les mer om Google Analytics

Annonsering

Disse informasjonskapslene brukes for å lagre dine klikk og tilpasse annonseringen på andre sider, kjent som retargeting.

Til toppen

Behandling av personopplysninger tilknyttet digital markedsføring

Behandling av personopplysninger - markedsføring på Facebook og Instagram

Personopplysningsansvar

Clas Ohlson AS, NO 937402198, og Clas Ohlson AB, Org.nr 556035-8672, er ansvarlige for behandlingen av dine personopplysninger.

Hensikt og rettslig grunnlag for behandlingen

Hvis du samtykker på vårt nettsted, vil vi behandle dine personopplysninger for å vise relevante tilbud og nye produkter når du besøker Facebook og Instagram. Markedsføringen gjøres ved hjelp av tjenester fra Meta Meta (Facebook og Instagram).

De personopplysningene som behandles er:

  • - din krypterte IP-adresse (som vi hos Clas Ohlson ikke kan koble til din person),
  • - hvilket område i landet du besøker vårt nettsted fra,
  • - informasjon om hvordan du interagerer med våre nettsider eller annonser (for eksempel informasjon om hvilke sider du har besøkt etter å ha klikket på en av våre annonser, samt analyse av hvordan og når du har brukt nettstedet, for eksempel om du søker etter noe), samt
  • - informasjon som Meta allerede har om deg (for eksempel hvilket nettsted du fant oss via).

Personopplysningene samles fra din enhet (f.eks. mobil, nettbrett eller datamaskin) ved hjelp av informasjonskapsler (cookies) og lignende teknologi når du besøker våre nettsider. I vår informasjon om informasjonskapsler ovenfor forklarer vi hvordan dette foregår. I tillegg benyttes personopplysningene Meta allerede sitter på.

Basert på dine personopplysninger kan vi tilpasse markedsføringen til nettopp deg - såkalt profilering. Profilering innebærer at dine personoppløsninger brukes for å vise deg de tilbudene Meta og vi tror er mest relevante for deg. Uten profileringen ville du istedenfor fått se tilbud som ikke er relevante for deg. Du har rett til å si nei til profilering. For mer informasjon om dine rettigheter, se lengre ned.

Ditt samtykke er frivillig og du kan når som helst trekke tilbake ditt samtykke. Her (under avsnittet annonnseinnstillinger) kan du velge hva slags markedsføring du vil se på Facebook.

Sletting av opplysninger

Du vil se markedsføring fra oss så lenge vi mener det er relevant etter ditt besøk på vårt nettsted.

Overføring av dine personopplysninger

Hvis du besøker nettstedet vårt og gir ditt samtykke, vil Meta (Facebook og Instagram) behandle de ovennevnte personopplysningene dine. Dette innebærer at dine personopplysninger overføres ut av EU/EØS.

Når vi overfører personopplysninger til land utenfor EU/EØS, gjøres dette i tråd med EU-kommisjonens standard personvernbestemmelser (SCC). Vi vil overføre dine personopplysninger i henhold til SCC (artikkel 64.2 (c) GDPR) modul 1 (behandlingsansvarlig til behandlingsansvarlig) og modul 2 (behandlingsansvarlig til databehandler) og supplerende tiltak. Du finner EU-kommisjonens standard personvernbestemmelser her. I tilfeller der vi kommer frem til at lovgivningen eller lignende i et spesifikt land utenfor EU/EØS som vi overfører dine personopplysninger til, vil påvirke effektiviteten til SCC, vil vi foreta nødvendige supplerende tiltak for å sikre at dine personopplysninger har et tilstrekkelig godt vern.

Dine rettigheter

Du har visse rettigheter som du kan benytte deg av for å påvirke hvordan vi behandler dine personopplysninger. Nedenfor kan du lese mer om disse rettighetene.

Retten til å trekke tilbake ditt samtykke og motsette deg behandling

Du har rett til å trekke tilbake hele eller deler av samtykket du har gitt til behandling av dine personopplysninger. Tilbaketrekkingen av ditt samtykke trer i kraft når den har funnet sted.
Du har alltid rett til å motsette deg at dine personopplysninger behandles for markedsføringsformål.

Rett til tilgang

Du har rett til å få en bekreftelse på om vi behandler dine personopplysninger eller ikke. I tilfeller der vi behandler dine personopplysninger, har du også rett på en kopi av de personopplysningene som behandles samt å få informasjon om hvordan vi behandler dem.

Rett til korrigering

Du har rett til korrigering av eventuelle feilaktige personopplysninger om deg og rett til å be oss komplettere ufullstendige personopplysninger.

Rett til sletting (retten til å bli glemt) og begrensning av behandling

Du har rett til å kreve at dine personopplysninger slettes og under visse forutsetninger få dine personopplysninger slettet. Forutsetninger for dette vil for eksempel være at personopplysningene ikke lenger er nødvendige for det formålet de ble samlet inn eller behandlet for, eller at du trekker tilbake ditt samtykke som behandlingen gjøres på grunnlag av og at det ikke finnes noe annet lovmessig grunnlag for behandlingen.

Du har også rett til å be om at vi begrenser vår behandling av dine personopplysninger og under visse forutsetninger vil vi da begrense vår behandling av dine personopplysninger. Forutsetninger for dette vil for eksempel foreligge dersom du bestrider opplysningenes korrekthet eller om behandlingen er ulovlig og du motsetter deg at personopplysningene slettes og istedenfor ber om en begrensning av hvordan personopplysningene brukes.

Rett til å klage til en tilsynsmyndighet

Du har alltid rett til å levere inn en klage til Datatilsynet (eller en annen relevant tilsynsmyndighet).

Rett til dataportabilitet

I enkelte tilfeller har du rett til å få dine personopplysninger utlevert fra oss i et strukturert og allment brukt og maskinlesbart format og, når det er teknisk mulig, få dine personopplysninger overført til et annet selskap («dataportabilitet»). Dette gjelder for personopplysninger som du har overlevert oss i et strukturert, allment brukt og maskinlesbart format, automatisert innsamling av dine personopplysninger og det lovmessige grunnlaget for behandlingen er ditt samtykke eller oppfyllelse av en avtale.

Kontaktopplysninger

Har du spørsmål om vår behandling av dine personopplysninger eller vil benytte deg av dine rettigheter, kan du kontakte vårt kundesenter via brev til Clas Ohlson AS Kundesenter, postboks 485 Sentrum, 0105 Oslo, per e-post til kundesenter@clasohlson.no, på chat via www.clasohlson.no eller på telefonnummer 23 21 40 00.

Du kan også kontakte vårt personvernombud direkte via privacy@clasohlson.se.

Til toppen

Smartlook

Vi bruker Smartlook for å forbedre nettstedet vårt og for å kunne gi deg en bedre brukeropplevelse.

Når du besøker nettstedet vårt og aksepterer våre analyse-informasjonskapsler, lagrer vi informasjon om dine tidligere besøkte nettsteder og nettleseren du besøker oss fra, dato og tid for besøk på vårt nettsted, musebevegelser og klikk, teknisk informasjon som skjermoppløsning, operativsystem, weblesertype og enhetstype samt geolokaliseringsdata (land og sted).

Smartlook bruker informasjonskapsler for å registrere dataene ovenfor for å spore og analysere brukeradferd slik at vi kan tilby deg en bedre opplevelse og forenkle bruken av enkelte funksjoner. Informasjonskapsler er små tekstfiler som et nettsted lagrer på datamaskiner eller andre enheter for dokumentasjon og for å kunne forbedre funksjonaliteten på nettstedet vårt.

Dersom du ikke vil bli sporet av Smartlook kan du velge det bort her eller ved å deaktivere analyse-informasjonskapsler på Clas Ohlsons hjemmeside her. Vær oppmerksom på at om du renser dine informasjonskapsler eller bruker en annen nettleser må du velge det bort igjen.

https://www.smartlook.com/opt-out/

Til toppen

Vilkår for bildene dine i sosiale medier #yesclasohlson

Clas Ohlson vil gjerne vise produktene sine når de brukes i det virkelige liv og på sosiale medier, og vi lurer på om vi kan få dele et bilde du har postet på Instagram på våre kanaler. Disse kanalene er i hovedsak Clas Ohlsons nettsider (clasohlson.com), men kan også inkludere andre kanaler, f.eks. Clas Ohlsons nyhetsbrev, Clas Ohlsons magasin, sosiale medier osv.

Ved å svare #yesclasohlson på et bilde eller annet materiale/film (nedenfor kalt "Bilder"), etter at Clas Ohlson har stilt spørsmålet på Instagram, binder du deg til følgende:

Du gir herved Clas Ohlson AB, et svensk selskap med organisasjonsnummer 556035-8672 (samt datterselskapet Clas Ohlson AS, et norsk selskap med organisasjonsnummer 937 402 198 og Clas Ohlson Oy, et finsk selskap med organisasjonsnummer 1765891-7) (heretter omtalt som "Clas Ohlson") en ikke-eksklusiv, royaltyfri og global lisens til å bruke bildet/bildene på den måten Clas Ohlson ønsker i sin markedsføring og/eller reklame, inklusiv, men ikke begrenset til, retten til å reprodusere, distribuere endre og redigere bildet/bildene uten noen forpliktelser overfor deg.

Utover dette gir du Clas Ohlson tillatelse til å bruke bilder, der du selv kan bli identifisert, i markedsføring/reklame i henhold til den svenske loven «Lag om namn och bild i reklam (1978:800)» og/eller annen gjeldende lov.

Du garanterer og bekrefter at du innehar alle rettighetene til bildet, og at du tillatelse fra den eller de personene som er med på bildet. I tillegg til dette bekrefter du at du er en person (ikke et selskap), at du er minst 18 år eller har foresattes tillatelse samt at Clas Ohlson ved å bruke bildet ikke krenker en tredjeparts rettigheter eller bryter noen lover.

Du godtar og samtykker herved til at Clas Ohlson ikke er forpliktet til å betale deg for bruk av dine bilder og samtykker til å holde Clas Ohlson, og de personene som representerer Clas Ohlson, fri fra alle krav (også krav fra tredjeparter) og skade, uavhengig av type, i forbindelse med bruken av bildet som beskrevet over.

Norsk lov skal gjelde for disse vilkårene. Tvister angående disse vilkårene skal avgjøres i en norsk domstol.

Du er alltid velkommen til å sende spørsmål til kundeservice om alle være tjenester samt håndtering av personopplysninger; kundesenter@clasohlson.no

Hvis du ønsker å trekke tilbake ditt samtykke til å dele dine bilder i henhold til disse reglene og vilkårene, ber vi deg om å kontakte oss ved å klikke på «i»-ikonet nede i venstre hjørnet på dine bilder som er publisert på vår nettside. Ikonet sender deg til et skjema hvor du kan sende inn ønske om å trekke tilbake ditt samtykke. For publiseringer i våre øvrige kanaler utenom nettsiden ber vi deg kontakte kundeservice for å trekke tilbake ditt samtykke.

Hvis du vil vite mer om hvordan vi håndterer dine personopplysninger i forbindelse med #yesclasohlson, se Behandling av personopplysninger i forbindelse med #yesclasohlson

Til toppen

Bruk av Apptus Technologies AB

Dette nettstedet benytter seg av Apptus eSales, en løsning for å optimalisere netthandel fra Apptus Technologies, Trollebergsvägen 5, 222 29 Lund, Sverige (Apptus).

Apptus’ løsning optimaliserer våre nettsider slik at vi kan gi deg som kunde den beste opplevelsen vi kan når du besøker oss. Apptus eSales gjør dette mulig ved avgjøre hvilke produkter som er mest relevante for deg basert på bruke din adferd og de valgene du gjør på nettstedet.

Apptus eSales samler pseudonymisert informasjon om det du gjør på nettstedet, behandler det med algoritmer og AI-teknologi og sammenligner den med hva andra våre andre kunder tror er interessant.

Gå til https://www.apptus.com for mer informasjon om Apptus eSales og Apptus Technologies.

Til toppen

Vurderinger og anmeldelser

Vilkår for publisering

Produktanmeldelser og tilbakemeldinger er viktige verktøy for Clas Ohlson gjennom muligheten til å informere og inspirere våre kunder. Vårt hovedfokus er å ha transparente og relevante anmeldelser om vårt produktsortiment.
Produktanmeldelser publiseres normal i løpet av 2–4 arbeidsdager etter innsending. Clas Ohlson forbeholder seg retten til ikke å publisere ditt bidrag eller slette det i henhold til nedenstående betingelser.

Clas Ohlson aksepterer kun produktanmeldelser som er levert inn av forbrukere som selv har brukt eller kjøpt produktet, og der anmeldelsen kun handler om selve produktet. Clas Ohlson godtar ikke manipulerte produktanmeldelser eller anmeldelser som ikke er relevante, ikke gjelder produktet eller uttalelser som er ulovlige eller strider mot Clas Ohlsons etiske prinsipper eller god bransjepraksis for produktanmeldelser.  Alle mistanker om manipulasjon kan rapporteres til kundesenter@clasohlson.no og vil bli undersøkt. Vi publiserer alle relevante omtaler og produktanmeldelser uavhengig av vurdering, og skiller ikke på positive og negative omtaler eller produktanmeldelser av våre produkter.

For å sørge for at det er forbrukere som selv har brukt eller kjøpt produktet som sender inn anmeldelser, sender vi kun ut forespørsler om å skrive anmeldelser til kunder til de som har kjøpt det aktuelle produktet på nett eller som har handlet i butikk og er medlem av våre lojalitetsprogrammer. Anmeldelser og produktomtaler kan også gis av Clas Ohlson-ansatte, men kun i tilfeller der den ansatte i egenskap av forbruker og på eget initiativ har kjøpt produktet hos Clas Ohlson, og etter eget valg har levert anmeldelsen eller produktomtalen for det aktuelle produktet. Hvis du har kjøpt et produkt i en av våre butikker og ikke er medlem i noen av lojalitetsprogrammene våre, kan du sende inn din anmeldelse ved å kontakte oss her. Clas Ohlson vil da be om en kvittering for å sikre at du har kjøpt produktet du ønsker å uttale deg om eller sendt inn en produktanmeldelse på. Anmeldelser og produktomtaler som blir sendt på andre måter enn beskrevet ovenfor, vil ikke bli publisert på vår nettside.

Ved å sende inn din anmeldelse inkludert eventuelle bilder (som må være dine egne) til Clas Ohlson, gir du oss tillatelse til kostnadsfritt å bruke innholdet – både anmeldelsen og eventuelle bilder, og kopiere, oversette eller bruke det i markedsføringsøyemed.

Vi bruker kontinuerlig produktanmeldelser for å forbedre vårt sortiment og våre tjenester. Ettersom vi over tid justerer produkter og forandrer sortimentet vårt, kan vi komme til å fjerne anmeldelser som ikke lenger er korrekte eller relevante, ettersom produktene har blitt endret, fjernet fra sortimentet eller blitt erstattet med andre produkter. Ved spørsmål om produktanmeldelser, vennligst kontakt oss her.

Behandling av personopplysninger

Behandlingsansvarlig

Clas Ohlson AS, NO 937402198, og Clas Ohlson AB, Org.nr 556035-8672, er i fellesskap behandlingsansvarlige for personopplysningene som vi behandler i forbindelse med vurderinger og anmeldelser.

Formål og juridisk grunnlag for behandling av personopplysninger

Vi kommer utelukkende til å behandle e-postadressen du oppgir til oss eller som allerede finnes i våre registre, samt de personopplysninger du oppgir i forbindelse med innsendingen av din produktanmeldelse, i situasjoner hvor vi trenger å kunne kontakte deg angående kompletterende informasjon eller for å følge opp bidraget ditt med tilbud om service eller forbedring av produktene som du har vurdert/anmeldt. Vi vil også hente inn og behandle din IP-adresse i den hensikt å hindre misbruk og manipulasjon av tjenesten.

Vi må behandle personopplysningene dine for å kunne oppfylle våre legitime interesser for å følge opp kundeanmeldelser og sikre at anmeldelsene sendes inn av en forbruker som selv har brukt eller kjøpt produktet. Det betyr at vi mener at vår interesse for å behandle personopplysningene dine for de nevnte formålene ikke er uforenelige med ditt personvern ved denne behandlingen. Vi baserer denne vurderingen på at du valgte å utlevere personopplysninger da du sendte inn vurderingen/anmeldelsen og at oppfølgingen vil være til din fordel.

Sletting av opplysninger

Hvis vi ikke har e-postadressen din i vår database fra tidligere, lagrer vi opplysningene dine i 90 dager slik at vi kan svare på innlegget ditt, stille oppfølgingsspørsmål og tilby alternative eller nye produkter. Deretter slettes personopplysningene dine, men innlegget ditt vil fortsatt være synlig på nettstedet. IP-adressen slettes alltid etter 90 dager.

Overføring av personopplysninger

Signaturen og e-postadressen som du oppgir og/eller bekrefter når du sender inn vurderingen/anmeldelsen og IP-adressen din blir overført til leverandøren av denne tjenesten, Test Freaks (som kan endres i fremtiden), som driver tjenesten på vegne av oss. Vi har inngått en databehandleravtale med leverandøren for å påse at personopplysningene dine er trygge.

Dine rettigheter

Du har rett til å be om en kopi av alle personopplysninger som vi har lagret om deg. Du har også rett til å få personopplysningene dine i et strukturert, vanlig og maskinlesbart format slik at du kan overføre dem til en annen behandlingsansvarlig («dataportabilitet»).

Hvis du vil klage på hvordan personopplysningene dine har blitt behandlet, har du rett til å klage til Datatilsynet.

Kontakt

Hvis du har spørsmål om hvordan vi behandler personopplysninger, kan du kontakte kundeservice i butikk, sende et brev til Kundeservice Clas Ohlson, Postboks 485 Sentrum, 0105 Oslo, eller en e-post til kundesenter@clasohlson.no, chat: www.clasohlson.no, telefon: + 47 23 21 40 00.

Du kan også kontakte vårt personvernombud på privacy@clasohlson.se.

Til toppen

Eksperten svarer

Vilkår for publisering

Når du bruker tjenesten «Eksperten svarer», vil svaret på spørsmålet ditt vanligvis publiseres på nettstedet to til fire arbeidsdager etter at du har stilt det. Clas Ohlson forbeholder seg retten til ikke å publisere spørsmålet ditt eller til å slette det etter at det har blitt publisert.

Når du sender inn og publiserer spørsmålet ditt, inkluder bilder (som du må ha tatt selv) til Clas Ohlson og vårt nettsted, gir du oss rett til å kostnadsfritt bruke innholdet, både spørsmålet og bildet, kopiere det og oversette det i forbindelse med markedsføring.

Når du sender inn spørsmålet ditt, må du oppgi e-postadressen din og en signatur (ikke fullt navn). Du må også bekrefte e-postadressen din før spørsmålet kan publiseres. Signaturen blir synlig sammen med innlegget ditt. E-postadressen din publiseres ikke, men den overføres til vår leverandør av tjenesten, som beskrevet senere.

Behandling av personopplysninger

Behandlingsansvarlig

Clas Ohlson AS, NO 937402198, og Clas Ohlson AB, Org.nr 556035-8672, er behandlingsansvarlig for personopplysningene som vi behandler i forbindelse med «Eksperten svarer».

Formål og juridisk grunnlag for behandling av personopplysninger

Det eneste formålet for å behandle personopplysningene som du sender til oss, er at vi skal kunne kontakte deg for å innhente mer informasjon og for å følge opp spørsmålet ditt med tilbud om enten tjenester eller forbedring av produktene som du stiller spørsmål om.

Vi må behandle personopplysningene dine for å kunne oppfylle våre legitime interesser for å følge opp spørsmålet ditt i forbindelse med «Eksperten svarer». Det betyr at vi mener at vår interesse for å behandle personopplysningene dine for de nevnte formålene ikke er uforenelig med ditt personvern ved denne behandlingen. Vi baserer denne vurderingen på at du valgte å utlevere personopplysninger da du sendte inn spørsmålet ditt og at oppfølgingen vil være positiv for deg.

Sletting av opplysninger

Hvis vi ikke har e-postadressen din i vår database fra tidligere, lagrer vi opplysningene dine i 90 dager slik at vi kan svare på innlegget ditt, stille oppfølgingsspørsmål og tilby alternative eller nye produkter. Deretter vil personopplysningene dine slettes. Men spørsmålet ditt vil fortsatt være synlig på nettstedet.

Overføring av personopplysninger

Signaturen og e-postadressen som du gir oss når du sender inn spørsmålet ditt blir overført til leverandøren av denne tjenesten, Test Freaks (som kan endres i fremtiden), som driver tjenesten på vegne av oss. Vi har inngått en databehandleravtale med leverandøren for å påse at personopplysningene dine er trygge.

Dine rettigheter

Du har rett til å be om en kopi av alle personopplysninger som vi har lagret om deg. Du har også rett til å få personopplysningene dine i et strukturert, vanlig og maskinlesbart format slik at du kan overføre dem til en annen behandlingsansvarlig («dataportabilitet»).

Hvis du vil klage på hvordan personopplysningene dine har blitt behandlet, har du rett til å klage til Datatilsynet.

Kontakt

Hvis du har spørsmål om hvordan vi behandler personopplysninger, kan du kontakte kundeservice i butikk, sende et brev til Kundeservice Clas Ohlson, Postboks 485 Sentrum, 0105 Oslo, eller en e-post til kundesenter@clasohlson.no, chat: www.clasohlson.no, telefon: +47 23 21 40 00.

Til toppen

Chat via Vergic Engage

Behandling av personopplysninger

Behandlingsansvarlig

Clas Ohlson AS, NO 937402198, og Clas Ohlson AB, Org.nr 556035-8672, er behandlingsansvarlig for personopplysningene som vi behandler i forbindelse med chatfunksjonen på www.clasoholson.no.

Formål og juridisk grunnlag for behandling av personopplysninger

Personopplysningene som du utleverer til oss når du bruker chatfunksjonen, for eksempel IP-adresse, informasjon om sider du har besøkt hos Clas Ohlson og informasjon om enheten og nettleseren som du bruker, blir behandlet for at vi skal kunne administrere chatfunksjonen.

Vi må behandle personopplysningene dine for å oppfylle våre legitime interesser for å administrere chattjenesten, følge opp spørsmålene du har stilt i chat og for å kunne videreutvikle chatfunksjonen. Det betyr at vi mener at vår interesse for å behandle personopplysningene dine for de nevnte formålene er viktigere enn ditt personvern ved denne behandlingen. Vi baserer denne vurderingen på at du valgte å utlevere personopplysninger da du chattet med oss og at oppfølgingen vil være positiv for deg.

Sletting av opplysninger

Din IP-adresse, opplysninger om besøkte sider hos Clas Ohlson og hva slags enhet og nettleser du bruker, samt inneholdet i chatsamtalen lagres i en loggfil hos vår leverandør. Inneholdet i denne filen er tilgjengelig for vår leverandør og vårt kundesenteret. IP-adressen fjernes fra loggfilen innen 7 dager, øvrig informasjon vil forbli tilgjengelig og kan bli brukt til utviklingsformål.

Overføring av personopplysninger

IP-adressen din, informasjon om hvilke sider du besøkte på nettstedet, hvilken enhet og nettleser du bruker samt innholdet i chaten lagres i en loggfil hos leverandøren vår, Vergic, som administrerer tjenesten på vegne av oss. Vi har inngått en databehandleravtale med leverandøren for å påse at personopplysningene dine er trygge. Leverandøren og vår kundeservice har tilgang til innholdet i loggfilen. Du kan når som helst velge å lagre chatsamtalen som en e-post.

Dine rettigheter

Du har rett til å be om en kopi av alle personopplysninger som vi har lagret om deg. Du har også rett til å få personopplysningene dine i et strukturert, vanlig og maskinlesbart format slik at du kan overføre dem til en annen behandlingsansvarlig («dataportabilitet»).

Hvis du vil klage på hvordan personopplysningene dine har blitt behandlet, har du rett til å klage til Datatilsynet.

Kontakt

Hvis du har spørsmål om hvordan vi behandler personopplysninger, kan du kontakte kundeservice i butikk, sende et brev til Kundeservice Clas Ohlson, Postboks 485 Sentrum, 0105 Oslo, eller en e-post til kundesenter@clasohlson.no, chat: www.clasohlson.no, telefon: + 47 23 21 40 00.

Du kan også kontakte vårt personvernombud på privacy@clasohlson.se.

Til toppen

Nyhetsbrev

Hva samler vi inn?

Hvis du abonnerer på nyhetsbrev fra Clas Ohlson, blir du bedt om å oppgi e-postadressen din. Personopplysningene som du utleverer, blir lagret, behandlet og brukt i samsvar med disse retningslinjene.

Hva er formålet med behandling av personopplysningene?

Vi behandler personopplysningene dine (e-postadressen din) for å kunne sende Clas Ohlsons nyhetsbrev til deg
Vi vil også analysere adferden din, for eksempel om du åpner e-postene og hvilke lenker du klikker på, for å sikre at vi sender relevant innhold til deg (for å skreddersy opplevelsen).

Hva er det juridiske grunnlaget for behandling av personopplysninger?

Det juridiske grunnlaget for behandling av personopplysninger er samtykke.
Hvis du ønsker å trekke tilbake ditt samtykke, kan du bruke lenken nederst i e-posten eller kontakte kundeservice.

Kontakt

Hvis du har spørsmål om hvordan vi behandler personopplysninger, kan du kontakte kundeservice i butikk, sende et brev til Kundeservice Clas Ohlson, Postboks 485 Sentrum, 0105 Oslo, eller en e-post til kundesenter@clasohlson.no, chat: www.clasohlson.no, telefon: +47 23 21 40 00.

Du kan også kontakte vårt personvernombud på privacy@clasohlson.se.

Til toppen

Mer informasjon om personvern

Hvem er behandlingsansvarlig?

Clas Ohlson AS, NO 937402198, og Clas Ohlson AB, Org.nr 556035-8672, er behandlingsansvarlig for personopplysningene som samles inn og behandles som beskrevet i denne erklæringen.

Hvordan lagrer og beskytter vi opplysningene som vi samler inn?

Personopplysningene lagres i våre databaser, som er beskyttet av fysiske, tekniske og prosessrelaterte sikkerhetstiltak. Informasjonssystemene våre beskyttes av brannmurprogramvare for å holde dem adskilt fra andre nettverk som er koblet til internett. Det er kun medarbeidere som trenger informasjonen for å kunne utføre arbeidsoppgavene sine som får tilgang til personopplysningene dine. Medarbeiderne våre holdes løpende oppdatert på våre retningslinjer for sikkerhet og personvern.

Hvor lenge lagrer vi personopplysningene dine?

Generelt skal personopplysninger slettes når de ikke lenger er nødvendige for formålet de ble samlet inn for, eller som de blir behandlet for. For kjøp fra kunder som ikke har registrert seg, lagrer vi opplysningene i 90 dager. For registrerte kunder lagrer vi opplysningene i inntil 24 måneder, dersom kunden ikke lenger er aktiv. Clas Ohlson skal kun lagre og behandle personopplysningene dine når det er nødvendig for at vi skal oppfylle våre forpliktelser.

I tillegg har du rett til å be om at personopplysningene dine slettes («rett til å bli glemt») ved å kontakte oss. Du finner kontaktinformasjon lengre ned.

Overfører vi personopplysningene dine til tredjepart?

I tillegg til de egne avsnittene om overføring av opplysninger til tredjepart, som nevnt tidligere, overfører vi personopplysningene dine til:

  • - Politiet når de krever det i forbindelse med etterforskning av alvorlig kriminalitet.
  • - IT-konsulenter som vi benytter for vedlikehold og utvikling av våre IT-system (for øyeblikket Microsoft). Noen av våre IT-konsulenter er basert i India eller USA, som kan ha lover og forskrifter som ikke sikrer tilstrekkelig databeskyttelse i henhold til EU-kommisjonen. I disse tilfellene utføres det alltid en spesifikk undersøkelse på forhånd for å sikre at de juridiske vilkårene er oppfylt, og at det er gjort tekniske og organisatoriske tiltak for å sikre at personopplysninger håndteres sikkert og med et tilstrekkelig beskyttelsesnivå som er sammenlignbart med og lik beskyttelsen som tilbys i EU/EØS, for eksempel ved å inngå EU-kommisjonens standardavtaleklausuler med slike IT-konsulenter. Standardavtaleklausuler er tilgjengelige via lenken nedenfor:
    https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/HTML/?uri=CELEX:32010D0087&from=EN.

I tilfeller der vi overfører dine personopplysninger til en tredjepart som behandler de personlige dataene for oss, inngår vi en avtale med databehandleren med strengt fastsatte instruksjoner vedrørende behandling av personopplysninger, konfidensialitet og sikkerhet.

Hvilke rettigheter har du som registrert?

Som registrert har du følgende rettigheter i forbindelse med behandling av personopplysningene dine.

Du har rett til å be om en kopi av alle personopplysninger som vi har lagret om deg. Du har også rett til å få personopplysningene dine i et strukturert, vanlig og maskinlesbart format slik at du kan overføre dem til en annen behandlingsansvarlig («dataportabilitet»).

Du har også rett til å be om korrigering eller sletting av personopplysningene dine, og du har rett til å be om begrenset behandling av personopplysningene dine. Men hvis behandlingen av personopplysninger som du ønsker å begrense eller slette er nødvendig for å oppfylle disse vilkårene, kan bruken av nettstedet endres fundamentalt som følge av begrensningen eller slettingen.

Hvis du ber om tilgang til, eller ønsker å slette personopplysningene som vi behandler om deg eller å benytte deg av andre rettigheter, må du gå til www.clasohlson.no eller kontakte kundeservice. Du finner kontaktinformasjon lengre ned. Hvis du vil klage på hvordan personopplysningene dine har blitt behandlet, har du rett til å klage til Datatilsynet. Kontaktinformasjon

Denne erklæringen kan endres fra tid til annen. Endringene blir varslet på nettstedet.

Hvis du har spørsmål om denne erklæringen eller hvordan vi bruker informasjonskapsler eller personopplysninger, kan du kontakte oss på følgende måte.

Kundeservice i butikk, sende et brev til Kundeservice Clas Ohlson, Postboks 485 Sentrum, 0105 Oslo, eller en e-post til kundesenter@clasohlson.no, chat: www.clasohlson.no, telefon: +47 23 21 40 00. Du kan også kontakte vårt personvernombud på privacy@clasohlson.se.

Til toppen